Leps, Baskov, Dolina și alți interpreți ruși au anunțat crearea Asociației Muzicale Ruse. Vor să lupte, inclusiv, împotriva falsurilor
Full Article 2 minutes read

Leps, Baskov, Dolina și alți interpreți ruși au anunțat crearea Asociației Muzicale Ruse. Vor să lupte, inclusiv, împotriva falsurilor

Mai mulți artiști din Federația Rusă au decis să creeze Asociația Muzicală Rusă, care îi va uni pe cei care se opun „abolirii culturii ruse”. Anunțul a fost făcut pe 19 mai de artistul poporului al Rusiei Nikolai Baskov, în cadrul unei conferințe de presă, la care au participat și Grigori Leps, Larisa Dolina, Nadejda Babkina, Oleg Gazmanov și Alexander Marșal.

„Am decis să anunțăm crearea Asociației Muzicale Ruse”, a spus Baskov.

El a explicat că ideea a apărut pe fondul încercărilor de „anulare” a culturii ruse în străinătate, de a interzice spectacolul artiștilor la nivel național.

„Vedem în mod constant în reportajele din presă că muzica compozitorilor noștri, spectacolele scriitorilor noștri au fost scoase din repertoriu, concertele multora dintre artiștii noștri sunt interzise. Toate acestea sunt pe bază de naționalitate. Nu-i așa. Nazismul în forma sa cea mai pură? Într-o astfel de situație, singura modalitate de a rezista este să ne unim”, a spus cântărețul.

Potrivit Tass, protocolul de fuziune a fost deja semnat, apoi se va crea statutul și se va stabili structura asociației.

Decizia de fuziune este de mult așteptată, a adăugat Gazmanov.

„De zeci de ani, întrebările s-au acumulat și, bineînțeles, statul nu este capabil să se întoarcă și să le rezolve atât de repede, este mai aproape de noi”, a spus el.

Larisa Dolina crede că va fi necesară și dezvoltarea performanței în limba rusă, inclusiv prin festivaluri și competiții. „Sunt băieți foarte cumsecade, dar își cunosc atât de rău limba maternă și cântă atât de rău încât este absolut imposibil să o asculți”, a subliniat ea.

Asociația „va proteja” interesele oamenilor multinaționali.

„Cuvintele „Lumea Rusă” înseamnă un popor multinațional”, a spus Leps. „Cultura noastră multinațională nu a evoluat nici măcar de-a lungul deceniilor și secolelor, ci de-a lungul mileniilor”.

De asemenea, sarcinile asociației vor include lupta împotriva falsurilor. „În era războaielor informaționale dure, este foarte important să avem un organism care să reflecte cu adevărat ceea ce se întâmplă”, a spus Alexander Marșal. „Asociația noastră este exact organismul care va reflecta cu adevărat situația.”

Sprijinul pentru tinerii artiști va deveni o prioritate și pentru membrii asociației, inclusiv prin conexiuni la televiziune și radio, mai scrie Tass.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: