Liber la călătoriile în Spania din 7 iunie. Nu și pentru turiștii vaccinați cu Sputnik V
Full Article 1 minutes read

Liber la călătoriile în Spania din 7 iunie. Nu și pentru turiștii vaccinați cu Sputnik V

Toate persoanele vaccinate complet împotriva COVID-19 vor avea acces liber în Spania din 7 iunie. Declarația a fost făcută de către premierul spaniol Pedro Sanchez pe 21 mai. Oficialul a precizat că vor fi acceptați doar turiștii cărora le-au fost administrate seruri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății și Agenția Europeană a Medicamentului, scrie Agenția Anadolu.

Sanchez a precizat că turiștii din Marea Britanie și Japonia vor avea acces liber în Spania, fără să prezinte un test negativ la COVID-19, de luni. Până acum, din lista „verde” făceau partea Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Israel și Rwanda.

Așa-numitul „pașaport de vaccinare european” va intra în vigoare din 1 iulie, a mai spus oficialul.

„Suntem convinși că, atât certificatul digital COVID al UE, cât și relaxarea restricțiilor în alte state ne va permite să avem o vară mult mai bună decât în 2020”, a mai spus Sanchez.

Până la sfârșitul lui 2021, Spania prognozează ca numărul turiștilor să ajungă la 60-70% din cel de înainte de pandemie.

***

În lista vaccinurilor aprobate de OMS figurează, în prezent, figurează Pfizer, Astrazeneca, Moderna, Sinopharm și Johnson & Johnson.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: