screenshot

Lista neagră a pedagogilor agresivi. Ministerul Educației pregătește un registru electronic centralizat

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a declarat că instituția pe care o conduce planifică crearea unui registru electronic cu privire la cadrele didactice demise pentru acte de violență împotriva elevilor. Potrivit lui, scopul acestuia este prevenirea cazurilor de reangajare a profesorilor care au comis asemenea fapte în alte instituții de învățământ. El a menționat că la acest registru vor avea acces doar ministerul și directorii de școli. Precizările au fost făcute în cadrul unor declarații de presă din 16 aprilie.

Urmează să creăm un registru unde să ducem evidența la nivel centralizat a cadrelor didactice care au fost demise pentru acte de violență comise în raport cu elevii. Obiectivul este să putem preveni cazurile de reintegrare în alte instituții de învățământ, or, astăzi nu este o posibilitate, cât de cât centralizată de a controla acest aspect și a ne asigura că o persoană care a comis asemenea abuzuri nu este ulterior reîncadrată într-o altă instituție. Ar urma să fie un registru electronic, care să colecteze date cu privire la aceste demisii și să avem o evidență la nivel centralizat a acestor situații și s-o putem pune la dispoziția directorilor de școală, în așa fel încât atunci când angajează o persoană să vadă dacă de principiu, anterior, a avut asemenea sancțiuni. (…) Până la final de an o să ne lămurim cu toate aspectele”, a declarat Dan Perciun.

Potrivit lui, la acest registru vor avea acces doar Ministerul Educației și Cercerării și directorii de școli.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

mediu.gov.md

Pe malul râului Tigheci prinde viață o nouă pădure: au fost plantați puieți pe 9 hectare

Pe malul râului Tigheci, în comuna Cania, au fost plantate 9 hectare de puieți în această primăvară. Anunțul a fost făcut într-un comunicat de Ministerul Mediului.

Potrivit instituției, puieții cresc sănătoși și au atins o rată de prindere de peste 80%.

Noua pădure aduce beneficii atât pentru mediu cât și pentru comunitate: aer mai curat, sol protejat și consolidarea malurilor râului Tigheci, reducând riscul de eroziune și contribuind la protejarea resurselor de apă”, a menționat Ministerul Mediului.

Pentru a proteja noua pădure de eventuale incendii de vegetație, în jurul terenului împădurit, silvicultorii au amenajat fâșii mineralizate – zone de sol curățate complet de vegetație și bine prelucrate. „Aceste zone vor servi ca o barieră de protecție, împiedicând focul să se extindă spre puieți în cazul izbucnirii unui incendiu în apropiere”, a precizat ministerul.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: