Litvinenco, după ce Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu: „Ne vorbește despre cât de grave sunt lucrurile în justiție”
Full Article 3 minutes read

Litvinenco, după ce Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu: „Ne vorbește despre cât de grave sunt lucrurile în justiție”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook, după ce deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”, a scăpat astăzi de arestul la domiciliu, urmare a deciziei magistraților de la Judecătoria Ciocana. Potrivit lui Litvinenco, decizia magistraților vorbește, de facto, despre situația precară din domeniul justiției din Republica Moldova.

„Decizia instanței de judecată prin care Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar vorbește încă o data despre cât de grave sunt lucrurile în sistemul de justiție. Pe lângă multiplele semne de întrebare, aceasta provoacă nemulțumiri pe deplin justificate în societate, dar și subminează și mai mult încrederea în justiție. Or, încălcarea flagrantă a legislației ce ține de finanțarea partidelor politice este un element corupțional care nu poate fi contestat”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Oficialul declară că speră că Procuratura Anticorupție va contesta hotărârea primei instanțe la Curtea de Apel Chișinău.

„Deși magistrații sunt cei care trebuie să ia decizia într-un final, sper mult să se țină cont de amalgamul de informații și probe care dovedesc în mod evident ilegalitățile”, a conchis ministrul Sergiu Litvinenco.

Amintim că magistrații  Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au decis astăzi, 18 octombrie, să o elibereze pe deputata Marina Tauber din arest la domiciliu. Astfel, judecătorii au admis parțial demersul procurorilor de caz și au plasat-o pe Tauber sub control judiciar, pentru 30 de zile. Parlamentarea a salutat decizia instanței de judecată și a dat asigurări că va ieși învingătoare din acest proces.

Amintim că  Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr.13, acolo unde a stat până pe 14 septembrie. Ulterior, judecătorii au decis menținerea parlamentarei în arest la domiciliu, până astăzi, 18 octombrie.

Aleasa poporului nu recunoaște acuzațiile care i se impută și pledează nevinovată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: