LIVE Mihail Popșoi și Siegfried Mureșan, detalii despre reuniunea de mâine de la Bruxelles
Full Article 2 minutes read

LIVE Mihail Popșoi și Siegfried Mureșan, detalii despre reuniunea de mâine de la Bruxelles

Copreședinții Comitetului Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană Mihail Popșoi și Siegfried Mureșan oferă declarații de presă. Oficialii au ieșit în fața presei înainte de cea de-a 13-a reuniune a Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE, care se va desfășura pe 23 martie la Parlamentul European.

Comitetul Parlamentar de Asociere RM-UE reprezintă forumul parlamentar al Acordului de Asociere UE – Republica Moldova. Din el fac parte membri numiți de Parlamentul Republicii Moldova și de Parlamentul European, care se întrunesc de două ori pe an, alternativ la Chișinău și Bruxelles.

La reuniunea de mâine, din delegația legislativului de la Chișinău vor face parte copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE Mihail Popșoi și deputatele Olesea Stamate și Ina Coșeru, membre a Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE.

„Printre subiectele abordate în cadrul reuniunii figurează procesul de integrare europeană a țării noastre, progresele înregistrate și situația geopolitică din Republica Moldova”, au comunicat reprezentanții Parlamentului de la Chișinău.

Un alt subiect de pe agenda reuniunii se referă la consolidarea democrației și a statului de drept în Republica Moldova, reforma justiției și lupta împotriva corupției.

În contextul celor discutate vor fi adoptate mai multe recomandări și o declarație comună.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: