VIDEO Simpatizanții Partidului ȘOR au participat la un nou protest în centrul Chișinăului
Full Article 3 minutes read

VIDEO Simpatizanții Partidului ȘOR au participat la un nou protest în centrul Chișinăului

Un nou protest, organizat de susținătorii Partidului ȘOR, a avut loc astăzi în preajma Președinției și Parlamentului Republicii Moldova. Manifestanții, a patra duminică la rând, au cerut alegeri parlamentare anticipate precum și demisia șefului statului Maia Sandu. NM transmite live manifestația. 

„Jos Maia Sandu”, „Noi suntem poporul”, au scandat manifestanții.

„În loc ca actuala guvernare să vină în fața poporului, nu face nimic altceva decât să ne pună piedici pentru ca noi să nu ajungem aici”, a spus un reprezentant al Partidului ȘOR.

Deputata Partidului Reghina Apostolova a spus că astăzi manifestației i s-au alăturat sute de oameni din Chișinău. „Ei nu sunt membri ai partidului”, a precizat deputata.

Apostolova a mai spus că la protest participă azi și reprezentanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Ea și-a exprimat speranța că la manifestațiile viitoare se vor alătura și alte partide.

Comunista Diana Caraman a spus, într-o adresare către manifestanți, că „protestele organizate sperie autoritățile Republicii Moldova”.

Participanții la protest au adoptat și o rezoluție, în care au mai multe cerințe către autorități.

„Constatam că puterea în Republica Moldova dă dovadă de o iresponsabilitate totală. (…) Nimeni nu a venit să discute cu protestatarii și să găsească acțiuni de compromis. Președinția, Parlamentul, Guvernul continuă să acționeze în detrimentul interesului național. (…) Cerem în mod ultimativ președintelui Maia Sandu, deputaților și membrilor Guvernului să compenseze integral diferența de tarif pentru gazele naturale care reprezintă 25 de lei și 7 bani pentru fiecare cub de gaz, să compenseze integral diferența de tarif pentru energia electrică care s-a schimbat odată că venirea guvernării. Totodată, statul să acorde suport unic în mărime de 10 mii de lei cadrelor didactice, angajaților din sistemul de sănătate, studenților, etc.”, se arată în rezoluție.

„În caz contrar ne rezervăm dreptul de a extinde acțiunile de protest”, au declarat protestatarii în rezoluție.

Și de această dată, deputatul fugar Ilan Șor a avut o intervenție în cadrul protestului. De această dată el a propus să fie instalate corturi suplimentare pe străzile centrale ale capitalei. „Le dăm 7 zile ca să își îndeplinească obligațiunile”, a mai spus Șor cu referire la rezoluția adoptată în fața manifestanților.

După discursul lui Șor, manifestanții au instalat corturi în mijlocul străzii Ștefan cel Mare, între Președinție și Parlament. „Închidem strada Ștefan cel Mare, doar așa vom putea să facem ceva împreună”, a spus Șor.

Anterior, președinta Maia Sandu a spus că demisia i-o cer hoții și marii corupți, cei care nu vor ca autoritățile să înfăptuiască reforma justiției.

Deputatul Ilan Șor, cercetat penal și dat în urmărire internațională, a recunoscut că protestatarii care stau în corturi în centrul capitalei primesc bani din partea sa. Reacția vine după ce Procuratura Anticorupție a confirmat pentru TVR Moldova că sursele de finanțare a protestului sunt cercetate în cadrul dosarului penal deschis pe baza suspiciunilor că Partidul „ȘOR” ar lua bani de la o grupare infracțională. Fiecare manifestant ar primi între 400 de lei şi 100 de dolari pe zi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: