LIVE Update: Socialiștii au pornit, în marș, prin centrul capitalei
Full Article 3 minutes read

LIVE Update: Socialiștii au pornit, în marș, prin centrul capitalei

UPDATE: Protestatarii au pornit, în marș, prin centrul capitalei. Manifestanții scandează „Libertate lui Dodon”, „Jos Guvernul”, „Jos Maia Sandu”, „Nu dictaturii”.

Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) desfășoară o acțiune de protest în fața Parlamentului. Manifestația are loc după ce ieri ex-președintele Republicii Moldova, liderul de onoare al PSRM, Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. 

„Vrem justiție corectă”, „Nu capturării statului”, „Nu dictaturii” – scandează protestatarii.

Alla Darovanaia, deputată socialistă, a îndemnat cetățenii să iasă la protestul organizat în fața Parlamentului. Totodată, s-a referit la motivul manifestației.

„Motivul de bază pentru care v-am rugat să veniți este pentru a cere justiție corectă și libertate lui Igor Dodon”, a spus Darovanaia.

Președintele fracțiunii PSRM în CMC, Alexandr Odințov, a îndemnat oamenii să iasă și în continuare la proteste. „Noi nu trebuie să tăcem. Trebuie să ieșim la proteste. Ei nu pot să ne închidă gurile la toți”, a spus Odințov.

„M-au întrebat mulți de ce l-au reținut pe Igor Dodon? Eu le-am răspuns: colegi, dar ziua de naștere a Maiei Sandu nu este un motiv pentru aceasta?”, a spus deputatul Bogdan Țîrdea în fața protestatarilor.

Secretarul Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea, a spus că „mai mulți protestatari nu au venit astăzi la Chișinău pentru că le-a fost blocat transportul”. Cu privire la reținerea liderului de onoare al PSRM, Batrîncea a menționat: „Aceasta demonstrează că Republica Moldova a devenit un stat capturat. Ei spun că Dodon a trădat țara, omul care a susținut bisericile, pe cei mai nevoiți, medicii, pensionarii. Este o crimă”.

„Noi suntem pericolul țării în opinia Mariei Sandu, pentru că nimeni nu este în drept să o critice. Noi o vom critica. Am venit să spunem că nu vom tolera aceste trăsături de dictator”, a mai spus Batrîncea.

LIVE Update: Socialiștii au pornit, în marș, prin centrul capitalei

Daria Slobodcicova / NewsMaker

LIVE Update: Socialiștii au pornit, în marș, prin centrul capitalei

Daria Slobodcicova / NewsMaker

LIVE Update: Socialiștii au pornit, în marș, prin centrul capitalei

Daria Slobodcicova / NewsMaker

Pe 24 mai curent, Procuratura Generală a anunțat că pe numele lui Igor Dodon a fost deschis un dosar de corupere pasivă, îmbogățire ilegală, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Investigația ține de o înregistrare video în care Dodon a primit o sacoșă de la Vladimir Plahotniuc. În dosarul «despre sacoșă» este vizat nu doar Dodon, ci și intermediarii.

Totodată, în timpul perchezițiilor în casa lui Dodon, a fost depistată o sumă mare de bani, obiecte de lux și o recipisă pentru suma de 25 mii de euro. Perchezițiile au durat 12 ore.

Cazul lui Dodon a fost comentat pe larg. Ministrul justiției Sergiu Litvinenco a declarat că «politicienii corupți trebuie să răspundă în fața legii». Însă acest proces trebuie să fie transprarent și în conformitate cu legea.

De menționat că ieri, în timp ce Dodon era percheziționat, simpatizanții săi protestau lângă Parlament, alături de deputații PSRM.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: