Litvinenco vrea sancțiuni pentru Plahotniuc și Șor în Moldova. Mesaj pentru cei care tergiversează cauzele penale
Full Article 2 minutes read

Litvinenco vrea sancțiuni pentru Plahotniuc și Șor în Moldova. Mesaj pentru cei care tergiversează cauzele penale

Sancțiunile internaționale impuse ieri de SUA împotriva fostului lider al democraților Vladimir Plahotniuc, și al președintelui Partidului „ȘOR” Ilan Șor,  trebuie transpuse și în legislația națională, dar și în acțiunile autorităților moldovenești. O declarație în acest sens a fost făcută pe 27 octombrie de ministrul Justiției Sergiu Litvinenco.

„Toate fără nicio excepție. Ca literă și ca spirit. Or, ar fi absurd ca persoanele sancționate să nu poată utiliza, de exemplu, proprietățile și activele pe teritoriul SUA și a unui șir numeros de alte state, dar s-o facă nestingherit în țara noastră. Și această transpunere trebuie făcută foarte repede. Și va fi făcută”, a spus Sergiu Litvinenco.

Ministrul a transmis și un mesaj actorilor din domeniul justiției.

Nu oricine ajunge să fie inclus în „Lista Magnițky”. Ci doar cei mai mari infractori. Pentru fărădelegile săvârșite trebuie să vină sancțiunea. Prin urmare, orice tergiversare nejustificată a examinării cauzelor infractorilor sancționați internațional, pe lângă faptul că va fi taxată încă o dată de societate, nu va putea fi interpretată altfel decât complicitate cu infractorii și cu crimele lor”, a continuat oficialul.

În cadrul unei conferințe de presă din 26 octombrie, Litvinenco a spus că nu exclude că în urma noilor informații publicate de Guvernului SUA, ar exista motive pentru lichidarea Partidului „ȘOR”. Totuși, o decizie finală în acest sens ar urma să fie luată de Legislativ.

Amintim că Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc au fost incluși în lista persoanelor sancționate de Guvernul SUA. În total, în listă au fost incluși 9 persoane și 12 entități.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: