Localuri închise, iar alcoolul – interzis. Noi restricții din cauza pandemiei la Bruxelles și în mai multe orașe din Scoția
Full Article 2 minutes read

Localuri închise, iar alcoolul – interzis. Noi restricții din cauza pandemiei la Bruxelles și în mai multe orașe din Scoția

Începând de astăzi, toate barurile și restaurantele din Bruxelles se închid pentru o lună. Deocamdată, măsura este valabilă numai pentru capitala Belgiei, scrie Euronews. De asemenea, măsuri de restricție din cauza pandemiei de COVID-19 vor fi introduse în 5 regiuni din Scoția, inclusiv în Edinburgh și Glasgow.

Noul premier al Belgiei Alexander de Croo a declarat că, deocamdată, restricțiile vizează doar capitala Bruxelles, deși și situația din alte regiuni provoacă îngrijorare.

Situația este alarmantă și în Scoția. Din 9 octombrie, în 5 regiuni vor fi închise cafenelele, pub-urile, sălile de biliard și casino-urile. Mai mult, scoțienii sunt îndemnați să renunțe la călătorii și să rămână în orașele în care locuiesc. Restricțiile au fost anunțate după ce în Scoția, pentru prima oară de la izbucnirea pandemiei, au fost testate pozitiv timp de 24 de ore peste 1000 de persoane.

În celelalte localități hotelurile, cafenelele și restaurantele vor continua, deocamdată, să lucreze însă doar până la ora 18:00, a precizat prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon. „Clienții care sunt deserviți în interior vor putea comanda doar mâncare și băuturi fără alcool. Restaurantele din hoteluri vor putea activa și după ora 18:00, însă numai pentru persoanele cazate acolo. Băuturile alcoolice vor fi interzise”, a adăugat premierul scoțian.

Amintim că și alte țări au anunțat că reintroduc măsuri de restricție din cauza pandemiei de COVID-19. Guvernul italian a prelungit până pe 31 ianuarie 2021 starea excepțională din țară, introdusă, la începutul anului, din cauza pandemiei de COVID-19.

Săptămâna trecută, Israel a devenit prima țară care a introdus în mod repetat carantina la nivel mondial. Pe 30 septembrie a fost instituită stare excepțională în Cehia și Slovacia. Carantină timp de două săptămâni a fost instituită și în unele regiuni din Spania. Și autoritățile de la Moscova au introdus o serie de măsuri de restricție, la fel ca și autoritățile din București. 

Cifrele sunt alarmante și în țările vecine cu Republica Moldova: ieri, în Ucraina și România a fost înregistrat un număr record de infectări.

La nivel mondial, numărul de infectări a ajuns la 36 de milioane, în timp ce numărul de decese a depășit 1 mln.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: