„Lucrăm la programul de guvernare”. Premierul desemnat Igor Grosu a anunțat trei priorități
Full Article 3 minutes read

„Lucrăm la programul de guvernare”. Premierul desemnat Igor Grosu a anunțat trei priorități

Premierul desemnat Igor Grosu a anunțat trei priorități în ceea ce ține programul de guvernare pe care urmează să îl prezinte în Parlament. Într-o postare publicată pe 18 martie pe pagina sa de Facebook, deputatul a precizat că a început deja să formeze potențialul cabinet de miniștri.

Parlamentarul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) le-a mulțumit susținătorilor pentru felicitări.

„Primesc desemnarea mea în calitate de premier drept o misiune grea, pe care o abordez cu toată seriozitatea. Dezideratul meu rămâne necesitatea de a curăța clasa politică și de a avea un Parlament responsabil și legitim care să dezvolte țara în interesul cetățenilor. În perioada următoare, voi avea discuții cu fracțiunile parlamentare, precum și în Consiliul Politic Național al PAS pentru a vedea care sunt modalitățile de a ajunge la acest deziderat”, a menționat Grosu.

Președintele interimar al PAS a precizat că a început deja să formeze echipa și lucrează asupra programului de guvernare.

„În calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru, am început procesul de atragere a oamenilor de valoare în echipa guvernamentală și lucrăm la programul de guvernare, care e bazat pe trei priorități majore:

1) lupta eficientă cu criza pandemică și economică, campania de vaccinare, revenirea la viață normală pentru toți cetățenii;

2) curățarea rapidă de scheme și corupți a instituțiilor, agențiilor și întreprinderilor de stat și cu participare de stat;

3) declanșarea alegerilor anticipate”, a explicat Grosu.

Dragi prieteni,

Vă mulțumesc pentru felicitări, urări de bine și sugestii. Primesc desemnarea mea în calitate de…

Publicată de Igor Grosu pe Joi, 18 martie 2021

Pe 16 martie, șefa statului a inițiat noi consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare, în vedere găsirii unei soluții pentru depășirea crizei politice. În timpul discuțiilor dintre Maia Sandu și reprezentanții PSRM, Mariana Durleșteanu a anunțat că nu mai vrea să preia funcția de premier. La scurt timp după acest anunț, șefa statului l-a desemnat pe deputatul PAS Igor Grosu în această funcție.

Pe 17 martie, socialiștii au anunțat că vor ataca la Curtea Constituțională decretul președintei țării, privind desemnarea lui Igor Grosu și vor propune propriul candidat la funcția de prim-ministru.

***

Igor Grosu este deputat și lider al fracțiunii parlamentare PAS. În trecut, acesta a deținut mai multe funcții în cadrul guvernului, inclusiv cea de viceministru al Educației. După ce Maia Sandu a devenit președinta țării, Igor Grosu a preluat funcția de președinte interimar al formațiunii.

  • 1.8K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: