Lukașenko, spre deosebire de Putin, l-a felicitat pe Biden cu ocazia Zilei Independenței SUA: i-a dorit pace
Full Article 2 minutes read

Lukașenko, spre deosebire de Putin, l-a felicitat pe Biden cu ocazia Zilei Independenței SUA: i-a dorit pace

Președintele Belarusului Alexandr Lukașenko a transmis un mesaj de felicitare poporului american cu ocazia Zilei Independenţei SUA. El le-a urat pace și stabilitate, totodată a îndemnat America să se unească pentru a găsi „o ieșire din situația foarte alarmantă de astăzi „. 

„În această zi festivă, le doresc tuturor americanilor lucruri simple care să fie înțelese de toți și care să unească lumea indiferent de nivelul de bunăstare și culoarea pielii: sănătate, pace, stabilitate și credință într-un viitor mai bun, care este posibil doar dacă vom tinde spre aceasta toți împreună”, se arată în felicitarea președintelui Belarusului.

Lukașenko a mai subliniat că este necesar de a uita neînțelegerile care despart familii, societăți, continente întregi. Președintele Belarusului a menționat că trebuie de unit eforturile pentru a „găsi o ieșire din situația foarte alarmantă și nesigură de astăzi „.

Amintim că președintele Federației Ruse Vladimir Putin nu-l va felicita pe preşedintele american Joe Biden cu ocazia Zilei Independenţei SUA. Aceasta se întâmplă din cauza acțiunilor „neprietenoase” ale Washingtonului la adresa Moscovei. O declarație în acest sens a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, citat de presa rusă.

Astăzi, Statele Unite ale Americii sărbătoresc 246 de la declararea independenței. În 4 iulie 1776, Al Doilea Congres Continental al delegațiilor celor Treisprezece Colonii a ratificat Declarația de Independență care a pus bazele fondării republicii americane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: