Lukașenko vrea ca și Belarus să participe la negocierile Rusiei cu Ucraina
Full Article 2 minutes read

Lukașenko vrea ca și Belarus să participe la negocierile Rusiei cu Ucraina

Alexandr Lukașenko declară că și Belarus trebuie să participe la negocierile dintre Rusia și Ucraina. La ședința Consiliului de Securitate de la Minsk, Lukașenko a spus că nu pot exista negocieri fără participarea țării în fruntea căruia se află. Totodată, președintele Belarusului a spus că în țara vecină are loc un „război”, dar nu „operațiune militară” – cum declară Kremlinul. 

„Vreau să vă prezint pentru prima dată poziția noastră. Nu pot exista negocieri fără participarea Belarusului. Noi nu declarăm aceasta din considerentul că am fost încărcați în același coș cu Rusia. Nu. Pornim de la faptul că acest război se află în spatele gardului țării noastre. Și influențează serios situația din Belarus. De aceea, nu pot exista acorduri separate pe la spatele Belarusului”, a spus Lukașenko.

Tot el a declarat că Rusia ar fi de acord ca Belarusul să participe la negocieri.

„Și sunt absolut convins și știu că Rusia înțelege această poziție. Și nu este nimic în neregulă cu asta. Dar acest lucru ar fi contrar intenției Occidentului. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să dansăm pe tonul Occidentului”, a spus Lukașenko.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: