Magazinele duty free de la intrarea în Moldova ar putea beneficia, din nou, de scutiri de impozite
Full Article 2 minutes read

Magazinele duty free de la intrarea în Moldova ar putea beneficia, din nou, de scutiri de impozite

Magazinele duty free de la intrarea în țară și cele pentru deservirea corpului diplomatic ar putea obține din nou dreptul de a vinde mărfuri accizate fără a plăti accizele. O inițiativă în acest sens a fost propusă de către fracțiunea Partidului „ȘOR”, susține deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Acesta a publicat pe 14 decembrie, pe pagina sa de Facebook, proiectul de lege care urmează să fie avizat pozitiv sau negativ de către guvern.

„În 2019, cu mare greu (nici nu vreau să deschid multe detalii!), am reușit să promovăm un proiect de lege care nu mai permite magazinelor duty free de la intrarea în țară și celor pentru deservirea corpului diplomatic să beneficieze de scutiri pentru mărfurile accizate (alcool, țigări etc.). Iată că acum la inițiativa fracțiunii Șor se propune practic anularea acelei reforme, iar magazinele duty free de la intrarea în țară și cele pentru deservirea corpului diplomatic obțin din nou dreptul de a vinde mărfuri accizate fără a plăti accizele”, a scris Litvinenco.

Mai mult, deputatul PAS susține că o altă inițiativă prevede ca licența pentru așa gen de magazine să fie eliberată de Serviciul Vamal și nu de către Agenția Servicii Publice, cum se întâmplă în prezent.

Guvernul urmează să dea aviz proiectului de lege. Dacă acesta va fi pozitiv, documentul urmează să fie dezbătut în plenul parlamentului și supus votului. Acesta va fi aprobat numai dacă va fi susținut de cel puțin 51 dintre deputați.

Când crezi că nu se mai poate mai rău, iată că deputații din actualul Parlament demonstrează contrariul! În 2019, cu…

Publicată de Sergiu Litvinenco pe Luni, 14 decembrie 2020

 

***

Amintim că, pe 16 august 2019, parlamentul a aprobat, în lectura a doua, proiectul de lege privind excluderea facilităților fiscale de care benificiau magazinele duty-free. Inițiativa a fost susținut de 55 de deputați.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: