Magistrații au dispus plasarea în arest preventiv a lui Gheorghe Cavcaliuc
Full Article 2 minutes read

Magistrații au dispus plasarea în arest preventiv a lui Gheorghe Cavcaliuc

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus, pe 19 noiembrie, plasarea în arest preventiv a lui Gheorghe Cavcaliuc, pentru un termen de 30 de zile. Hotărârea a fost luată în absența acestuia, ulterior citării, urmare a demersului procurorului PCCOCS.

Cavcaliuc este învinuit  de fabricarea dosarelor Petic și Verbițchi.

Dosarele vizate țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina. Cauzele penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției.

Mneționăm că Gheorghe Cavcaliuc urma să se prezinte la Procuratură în data de 5 noiembrie 2021, pentru a fi audiat în calitate de învinuit.

Dosarele vizate țin de înscenarea unui viol și înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina – cauze penale fabricate în anul 2018 de către Inspectoratul General al Poliției. În ambele cauze figurează mai mulți bănuiți și învinuiți, dintre care sunt și persoane plasate în arest preventiv.

Pe 20 iulie 2021, Procuratura a confirmat că Gheorghe Cavcaliuc a fost dat în căutare în dosarul „verde de briliant”, după ce s-a eschivat să se prezinte în fața procurorilor. Gheorghe Cavcaliuc a declarat inițial că a plecat în vacanță împreună cu familia și este în drum spre casă. Peste 6 zile, acesta a anunțat că își va relua activitatea în cadrul unei companii străine și a dat de înțeles că nu va reveni în țară, întrucât autoritățile ar fi eșuat în garantarea unui proces echitabil. De asemenea, el acuză procurorul care instrumentează cazul că ar avea interese personale care ar constitui conflict de interese. La începutul lunii august, acesta a fost filmat la Londra.

Pe 1 septembrie, Biroul național Interpol a cerut celui de la Lyon localizarea lui Gheorghe Cavcaliuc, ex-șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: