Mai multe certificate Covid și un permis de conducere cu semne de falsificare, depistate la intrarea în țară
Full Article 2 minutes read

Mai multe certificate Covid și un permis de conducere cu semne de falsificare, depistate la intrarea în țară

Opt certificate Covid-19 și un permis de conducere cu semne de falsificare au fost depistate la trecerea frontierei de stat, în ultimele 72 de ore. Documentați pentru uz de fals în acte sunt opt conaționali și un cetățean al Ungariei. Toate cazurile au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova, în PTF Cahul, PTF Giurgiulești-Galați, PTF Leușeni și PTF Sculeni.

Trei cazuri privind falsificarea Cerificatelor Covid au fost depistate la frontiera de Sud a Republicii Moldova. Alte patru și un test negativ au fost ridicate la trecerea frontierei de Vest.

„Toate actele aveau însemnele unor instituții medicale din Republica Moldova. În urma verificărilor s-a stabilit că deținătorii certificatelor de vaccinare nu se aflau în țară în ziua imunizării”, precizează Poliția de frontieră.

Pe numele tuturor persoanelor vizate s-au întocmit procese verbale de constatare a ilegalităților

Cu referire la prezentarea unui permis de conducere fals, poliția de frontieră menționează că este vorba despre un cetățean al Ungariei.  Acesta se afla în tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, urmând să ajungă în Ucraina.

„Bărbatul a declarat că permisul și l-ar fi perfectat anul trecut, în timp ce se afla în vacanță în Ucraina. Prin intermediul unei cunoștințe s-ar fi înscris la un curs de instruire auto, iar după trei săptămâni ar fi obținut permisul ucrainean, pentru care a achitat și suma de 400 de euro”, se arată într-un comunicat al IGPF.

În consecință, persoana a fost înlăturată de la conducerea autoturismului.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: