Mai multe organizații non-guvernamentale își exprimă îngrijorare „în legătură cu atacurile politicienilor împotriva Curții Constituționale”
Full Article 50 second read

Mai multe organizații non-guvernamentale își exprimă îngrijorare „în legătură cu atacurile politicienilor împotriva Curții Constituționale”

Mai multe organizații non-guvernamentale își exprimă îngrijorare „în legătură cu atacurile politicienilor împotriva Curții Constituționale și a sistemului judecătoresc”, se anunță într-un comunicat al Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM). În acest sens, organizațiile semnatare solicită întreprinderea mai multor acțiuni. 

„Cerem Procuraturii Generale investigarea din oficiu, rapidă și minuțioasă a suspiciunilor de filaj a judecătorilor Curții Constituționale și să ofere detalii publice cu privire la acțiunile întreprinse”, se arată în comunicatul CRJM.

De asemenea, „îndemnăm presa să relateze despre sectorul justiției într-un mod imparțial și cu respectarea normelor deontologice. Îndemnăm partenerii de dezvoltare să monitorizeze cu cea mai mare atenție situația actuală din jurul Curții Constituționale și atacurile împotriva judecătorilor”, mai anunță aceeași sursă.

Menționăm că astăzi, 4 mai, plenul Curții Constituționale a sesizat Procuratura Generală „în legătură cu presupusele filaje și intimidări la adresa unor judecători ai Curții”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: