Plenul Curții Constituționale a sesizat Procuratura Generală „în legătură cu presupusele filaje și intimidări la adresa unor judecători ai Curții”
Full Article 1 minutes read

Plenul Curții Constituționale a sesizat Procuratura Generală „în legătură cu presupusele filaje și intimidări la adresa unor judecători ai Curții”

Plenul Curții Constituționale (CC) a sesizat Procuratura Generală „în legătură cu presupusele filaje și intimidări la adresa unor judecători ai Curții”. Sesizarea a fost depusă astăzi, 4 mai.

Într-un comunicat al Curții Constituționale se arată că instituția „i-a solicitat Procuraturii Generale să întreprindă toate măsurile legale care se impun, din perspectiva legii penale și/sau contravenționale”.

Precizăm că pe 30 aprilie, președinta CC, Domnica Manole a declarat că mai mulți judecători ai Înaltei Curți se vor adresa la Procuratura Generală pentru a semnala faptul că ar fi filați.

Amintim că președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a spus că unii angajați ai Centrului Național Anticorupție (CNA) ar fi implicați în urmărirea judecătorilor Curții Constituționale. Potrivit lui Usatîi, este vorba despre Domnica Manole, Liuba Șova, Nicolae Roșca și Serghei Țurcan.

Ulterior, CNA a respins aceste acuzații. Totodată, instituția a menționat că a oferit un răspuns similar unor deputați, dar și Procuraturii Generale, în care a informat că „Centrul nu întreprinde măsuri speciale de investigație în privința magistraților CC”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: