Maia Sandu a avut o întrevedere cu o echipă de judecători și procurori din Franța. Ce le-a spus
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu a avut o întrevedere cu o echipă de judecători și procurori din Franța. Ce le-a spus

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu o echipă de judecători și procurori din Franța, specializați pe cazurile de recuperare a bunurilor infracționale. În cadrul discuțiilor cu experții francezi, notorii pentru rezolvarea cazurilor de corupție mare, Sandu a subliniat că ritmul de dezvoltare a țării noastre depinde de rapiditatea și de calitatea cu care se lucrează pe dosarele de corupție.

Președinta a accentuat necesitatea avansării pe cazurile de corupție mare, în special, pe acelea de rezonanță, care au au adus daune enorme statului și cetățenilor.

Șefa statului a menționat că instituțiile de profil de la noi mizează pe cooperarea și pe schimbul de bune practici cu partenerii francezi. Este nevoie ca autorii marilor scheme de corupție din Moldova să fie pedepsiți, iar banii furați și investiți în proprietățile din Franța să fie întorși în țară.

Potrivit unui comunicat al Președinției, justițiarii francezi au apreciat angajamentul ferm al guvernării de la Chișinău de a curăța justiția și a combate corupția, și au arătat interes pentru o colaborare mai strânsă cu autoritățile moldovenești.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: