Maia Sandu a avut o întrevedere cu o echipă de judecători și procurori din Franța. Ce le-a spus
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu a avut o întrevedere cu o echipă de judecători și procurori din Franța. Ce le-a spus

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu o echipă de judecători și procurori din Franța, specializați pe cazurile de recuperare a bunurilor infracționale. În cadrul discuțiilor cu experții francezi, notorii pentru rezolvarea cazurilor de corupție mare, Sandu a subliniat că ritmul de dezvoltare a țării noastre depinde de rapiditatea și de calitatea cu care se lucrează pe dosarele de corupție.

Președinta a accentuat necesitatea avansării pe cazurile de corupție mare, în special, pe acelea de rezonanță, care au au adus daune enorme statului și cetățenilor.

Șefa statului a menționat că instituțiile de profil de la noi mizează pe cooperarea și pe schimbul de bune practici cu partenerii francezi. Este nevoie ca autorii marilor scheme de corupție din Moldova să fie pedepsiți, iar banii furați și investiți în proprietățile din Franța să fie întorși în țară.

Potrivit unui comunicat al Președinției, justițiarii francezi au apreciat angajamentul ferm al guvernării de la Chișinău de a curăța justiția și a combate corupția, și au arătat interes pentru o colaborare mai strânsă cu autoritățile moldovenești.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: