Maia Sandu a conferit „Ordinul de Onoare” post-mortem pentru 134 de lucrători medicali
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a conferit „Ordinul de Onoare” post-mortem pentru 134 de lucrători medicali

134 de lucrători medicali din Republica Moldova au fost apreciați, post-mortem, cu distincția „Ordinul de Onoare”. Un decret în acest sens a fost semnat de președinta țării Maia Sandu. Inițiativa are loc în ajunul Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului.

„Am semnat ieri, înainte de plecare, decretul prin care am conferit „Ordinul de Onoare” post-mortem pentru 134 lucrători medicali din Republica Moldova. Sunt cei care și-au pierdut viața la locul de muncă de la începutul pandemiei Covid-19. Am decis să ofer distincțiile în ajunul Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului, în semn de omagiu și gratitudine pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă acești oameni”, a menționat președinta țării.

Lista lucrătorilor medicali apreciați cu „Ordinul de Onoare” o găsiți AICI.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, peste 82% din lucrătorii medicali au fost vaccinați împotriva COVID-19, ceea ce a contribuit la scăderea cu 90% a ratei de morbiditate în rândul acestora.

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului este marcată, anual,  în a treia duminică a lunii iunie. Istoria acestei zile datează încă din 1800, atunci când medicul american, Wiliamson Crawford Long, a folosit pentru prima dată anestezia într-o operaţie. În Republica Moldova, Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului a fost instituită prin Decret prezidenţial în anul 1994, pentru a oferi ocazia de a onora, în mod oficial, oamenii care stau la straja sănătăţii publice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: