Maia Sandu a discutat cu omologul său german despre situația de securitate din regiune
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu a discutat cu omologul său german despre situația de securitate din regiune

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi la telefon cu Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, despre cooperarea bilaterală și situația de securitate din regiune.

Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul continuu al Germaniei oferit țării noastre, reiterat inclusiv în Rezoluția recentă a Bundestagului, prin care partenerii germani ne rămân alături în această perioadă dificilă.

Maia Sandu a apreciat deschiderea Germaniei, demonstrată atât în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova, cât și în timpul vizitei șefa statului la Berlin în această toamnă.

La fel, lidera de la Chișinău a mulțumit Germaniei pentru că ne ajută să depășim crizele cu care ne confruntăm, îndeosebi criza energetică.

Astfel, recent, Germania a acordat 40 de milioane de euro pentru Fondul de vulnerabilitate energetică, inclusiv pentru compensații cetățenilor și finanțarea proiectelor de eficiență energetică.

Amintim că pe 22 decembrie, Maia Sandu a avut o discuție telefonică cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev.

Pe 18 noiembrie a fost semnat acordul de finanțare privind promovarea securității energetice a grupurilor vulnerabile printr-un grant din partea Republicii Federale Germania către Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: