Maia Sandu a solicitat Rusiei să prelungească acordul privind exporturile fără taxe a produselor moldovenești
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu a solicitat Rusiei să prelungească acordul privind exporturile fără taxe a produselor moldovenești

Președinta țării Maia Sandu a expediat o solicitare către autoritățile din Rusia, cu scopul de a extinde aplicarea taxei zero pentru anumite produse agricole exportate în această țară. Declarația a fost făcută de către șefa statului în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții asociațiilor din sectorul agroalimentar, care s-a desfășurat pe 16 aprilie.

Maia Sandu a precizat că solicitarea a fost adresată acum „câteva săptămâni”.

„Am expediat cu câteva săptămâni în urmă o solicitare către Federația Rusă pentru a extinde aplicarea taxei zero pentru anumite produse agricole care merg spre piața rusească”, a menționat președintele.

Șefa statului a menționat că va promova produsele moldovenești și va negocia cote mai mari de export pe piața Uniunii Europene pentru mai multe tipuri de produse, în special agroalimentare.

Amintim că, la sfârșitul lunii decembrie 2020, Rusia a prelungit până pe 31 martie 2021 termenul de aplicare a taxei zero pentru unele categorii de produse agroalimentare moldovenești. În această perioadă, producătorii din țara noastră puteau exporta fără taxe în Rusia legume proaspete, struguri, semințe de floarea soarelui, conserve și produse vinicole.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: