Maia Sandu a vorbit la Comrat despre războiul din Ucraina: Țara noastră se află într-o situație dificilă
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu a vorbit la Comrat despre războiul din Ucraina: Țara noastră se află într-o situație dificilă

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu, în cadrul vizitei la Universitatea de stat din Comrat, a vorbit despre războiul din Ucraina și importanța menținerii păcii în Republica Moldova. 

„Sunt aici pentru a vorbi despre situația dificilă în care se afla țară noastră. Este evident că țara se afla într-o situație grea. (…) Voi fi sinceră cu dumneavoastră, războiul Rusiei împotriva Ucrainei ne afectează în cel mai direct mod”, a declarat Sandu.

„Ucrainenii vor să trăiască în pace în propria casă, în propria țară. Oare ei nu merită respect? Se întâmplă aproape de noi. În Moldova trebuie să facem tot posibilul pentru a menținea pacea și stabilitatea. De noi depinde dacă putem menține pacea”, a spus șefa statului.

„Unii din această țară vor să facă haos”, a menționat președinta. „Nimic nu est mai prețios pentru noi decât pacea. Noi trebuie să fim împreună. Noi iubim Moldova, noi suntem obligați să o protejăm”, a comunicat președinta.

„Toți cetățenii din țară sunt ai noștri. Nu sunt străini. Noi trăim într-o țară liberă și ne mândrim cu asta. În țara noastră, oamenii noștri nu se tem să critice autoritățile. Așa și trebuie să fie într-o lume liberă. Noi suntem obligați să menținem aceasta”, a menționat Sandu.

Cu referire la creșterea prețurilor din ultima perioadă, Maia Sandu a spus că „autoritățile Moldovei vor susține cetățenii în aceste vremuri”. „Autoritățile au alocat miliarde de lei pentru a susține cetățenii. Din cauza războiului, prețurile au crescut și mai mult. Autoritățile vor ajuta cetățenii să-și achite facturile. Noi nu vom lăsa nici un cetățean”, a spus președinta.

Șefa statului a mai menționat că „situația este grea nu numai pentru cetățenii din Găgăuzia, este situație dificilă și la Chișinău, și la Basarabeasca, și la Bălți”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: