Maia Sandu anunță rezultatele vizitei de lucru la Paris (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu anunță rezultatele vizitei de lucru la Paris (VIDEO)

Președinta țării Maia Sandu a făcut totalurile vizitei oficiale pe care a întreprins-o la Paris, săptămâna trecută. În cadrul unei conferințe de presă din 8 februarie, aceasta a precizat că Republica Moldova va obține mai multe beneficii, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu omologul său francez, Emmanuel Macron.

Șeful statului a declarat că au fost discutate o serie de subiecte ce vizează problemele și prioritățile.

„Am discutat despre provocările majore cu care se confruntă țara noastră și prioritățile de reformă. Am vorbit despre situația în jurul conflictului transnistrean, despre contextul regional, despre situația geopolitică, riscuri și oportunități. De asemenea, am vorbit despre progresele Republicii Moldova în implementarea Acordului de Asociere”, a menționat ea.

La fel, Maia Sandu a declarat că Parisul intenționează să includă Republica Moldova în lista țărilor eligibile pentru asistența Agenției Franceze pentru Dezvoltare.

„O veste importantă este faptul că Parisul intenționează să includă Republica Moldova în lista țărilor eligibile pentru asistența Agenției Franceze pentru Dezvoltare. Deja în luna martie, o misiune de experți ai acestei Agenții va veni la Chișinău pentru a explora posibilele domenii de asistență,” a mai menționat președinta.

Potrivit Maiei Sandu, această vizită a demonstrat încă o dată că Moldova are prieteni adevărați în marile capitale europene.

„De facto, Parisul ne-a asigurat că avem toată susținerea în efortul nostru de reformare, de modernizare și de eurointegrare a țării, prin consolidarea relațiilor bilaterale, precum și în cadrul instituțiilor de la Bruxelles, în procesul de apropiere de UE. Această vizită a demonstrat încă o dată că avem prieteni adevărați în marile capitale europene – cu condiția să fim deschiși pentru reforme, să începem o luptă adevărată cu corupția și să muncim pentru a avea justiție,” a conchis președintele țării.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a efectuat în zilele de 3 și 4 februarie curent o vizită oficială la Paris. În cadrul acesteia, Maia Sandu a avut o întrevedere cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, dar și cu o serie de oficiali de rang înalt ai Statului Francez.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: