Maia Sandu comentează protestul de la Edineț: „Este un drept constituțional, pe care îl respect”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu comentează protestul de la Edineț: „Este un drept constituțional, pe care îl respect”

Președinta țării Maia Sandu a comentat protestul din timpul vizitei sale de la Edineț. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șefa statului a menționat că este un drept constituțional, pe care îl respectă și că va face tot ce îi stă în puteri pentru a schimba în bine viața tuturor cetățenilor, chiar dacă aceștia au viziuni politice diferite de ale sale.

Maia Sandu a anunțat că și-a petrecut ziua în nordul țării, în orașul Edineț, unde a avut întâlniri și schimburi de opinii cu primarii, directori de școli, reprezentanții autorităților locale, medicii și antreprenorii din raion. Aceasta s-a referit și la oamenii care au întâmpinat-o cu proteste.

„La Edineț m-a întâmpinat și un grup care a protestat împotriva sosirii mele în raion. Protestul este un drept constituțional, pe care îl respect. În calitate de Președinte, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a schimba spre bine viața tuturor cetățenilor – inclusiv a celor care au alte viziuni sau preferințe politice decât mine”, a scris Sandu.

Maia Sandu a mai scris că, la Edineț, a discutat despre mersul campaniei de vaccinare, situația curentă din sănătate și educație, problemele localităților, proiectele de dezvoltare realizate la Edineț și despre importanța sprijinirii echitabile a proiectelor de dezvoltare locală, inclusiv celor cu finanțare europeană.

De asemenea, aceasta a discutat cu antreprenorii despre restabilirea și extinderea piețelor de desfacere pentru producția lor și despre necesitatea diversificării economiei locale.

„Moldova are nevoie de investiții majore de calitate ce vor veni în țară doar dacă vom avea o justiție de încredere. Le-am povestit oamenilor cu care am discutat la Edineț despre planul de recuperare economică la care lucrăm în prezent. Țara noastră are nevoie de soluții concrete pentru a depăși criza, dar și de măsuri serioase pentru a începe un proces de dezvoltare și modernizare”, a menționat președinta țării.

***

Circa 20 de persoane au participat la un protest la Edineț, chiar în timpul unei vizite de lucru a președintei Maia Sandu. Din imaginile publicate de câteva canale de Telegram, precum și într-un grup pe Facebook, manifestanții au scandat „Jos Maia Sandu” . Președinția a dat de înțeles că demonstrația a fost organizată pentru „a zădărnici vizita” șefei statului.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: