„Anticipate sau referendum.” Maia Sandu despre decizia CC și acțiunile următoare (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Anticipate sau referendum.” Maia Sandu despre decizia CC și acțiunile următoare (VIDEO)

„Depășirea actualei crizei se poate face doar cu un parlament nou. La anticipate sau la referendum oamenii vor decide viitorul lor și al țării”.

Astfel, Maia Sandu și-a anunțat poziția după ce Curtea Constituțională a anulat decretul privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița pentru funcția de premier.

Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă susținut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu în seara de 23 februarie.

Președinta spune că a luat cunoștință de decizia CC și spune că într-o situația de normalitate poate ar fi de înțeles, dar noi astăzi nu avem o situație de normalitate.

„Situaţia seamănă foarte mult cu situaţia când Vlad Plahotniuc şi-a încropit o majoritate parlamentară de buzunar,” a mai declarat preșesinta.

Sandu susține că nu crede în bunele intenții declarate ale majorității PSRM-Partidul ȘOR.

„Așa-zisa lor majoritate nu are nimic în comun cu salvarea țării. Țara trebuie salvată de hoți și de cei care pun interesul personal înaintea interesului țării”, spune aceasta.

Amintim că șefa statului a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră pe data de 11 februarie, la scurt timp după ce Guvernul Gavrilița a eșuat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: