Maia Sandu i-a chemat la sfat pe Chirtoacă, Galbur, Costiuc, Gligor și alți lideri de partide
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu i-a chemat la sfat pe Chirtoacă, Galbur, Costiuc, Gligor și alți lideri de partide

Președinta Maia Sandu a avut, pe 8 mai, o întrevedere cu reprezentanții mai multor partide politice despre importanța aderării țării noastre la Uniunea Europeană. Unul dintre subiectele întrevederii a fost necesitatea unificării eforturilor din partea forțelor politice proeuropene pentru ca Republica Moldova să devină stat membru al UE cu drepturi depline. Discuțiile au vizat și subiectul Adunării Naționale „Moldova Europeană”, preconizată pentru 21 mai.

Șefa statului a menționat că locul nostru este în familia europeană și că depinde de toate partidele proeuropene ca aderarea la UE să devină un proiect de țară, susținut de către toți cetățenii noștri. Președinta Maia Sandu a subliniat că Adunarea „Moldova Europeană” este un eveniment apartinic, a tuturor cetățenilor, indiferent de viziunile lor politice, la care se va spune într-un singur glas că decizia noastră suverană este de a ne integra țara în Uniunea Europeană.

Din imaginile postate de Președinție se observă că la întrevedere au fost prezenți Dorin Chirtoacă(PL), Vasile Costiuc(PDA), Ana Guțu(PUN), Dragoș Galbur(PNM), Igor Munteanu(CUB), Ruslan Codreanu(PPO), Ștefan Gligor(PS), Liviu Vovc(Platforma DA).

Maia Sandu i-a chemat la sfat pe Chirtoacă, Galbur, Costiuc, Gligor și alți lideri de partide

presedinte.md

Maia Sandu i-a chemat la sfat pe Chirtoacă, Galbur, Costiuc, Gligor și alți lideri de partide

presedinte.md

După întrevedere liderului Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, a venit cu o reacție. Politicianul a dat de înțeles că s-a simțit onorat să fi fost invitat pentru a discuta cu șefa statului despre viitorul european al Moldovei.

„Mă gândeam eu cu un an în urmă, când rodeam pantalonii prin autobuzele din Irlanda, lucrând zi și noapte, că peste un an o să fiu invitat la Președinție de către doamna Președintă Maia Sandu, în calitate de lider politic? Cu siguranță nu. Eram un tânăr singuratic, pribeag și pierdut prin străinătate. Dar întotdeauna am visat să fac ceva important în viață, să ajut oamenii, să-mi ajut țara. Mereu am simțit că pot să fac ceva mai mult decât făceam atunci. Și iată-mă astăzi, la 35 de ani, cel mai tânăr fondator de partid politic din Republica Moldova, la dialog cu Președinta, referitor la parcursul european al țării. Nu încetați să visați niciodată! Visurile mărețe au proprietatea de a se materializa!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: