Maia Sandu, întâlnire cu Emmanuel Macron: Sunt, de fiecare dată, încurajată de sprijinul ferm al Franței
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu, întâlnire cu Emmanuel Macron: Sunt, de fiecare dată, încurajată de sprijinul ferm al Franței

În marga summit-ului Comunității Politicii Europene de la Granada, președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu omologul său francez Emmanuel Macron. Șefa statului a declarat că liderul de la Paris i-a reconfirmat sprijinul Franței pentru Republica Moldova.

Astăzi, am avut o discuție productivă cu președintele Franței, Emmanuel Macron. Am vorbit despre Ucraina, despre importanța Comunității Politice Europene, extinderea Uniunii Europene și procesul de aderare a Republicii Moldova. Sunt, de fiecare dată, încurajată de sprijinul ferm al Franței”, a scris șefa statului pe X (fostul Twitter).

***

Precizăm că orașul spaniol Granada a găzduit, pe 5 octombrie, cea de-a treia ediție a summitului Comunității Politice Europene (European Political Community – EPC). În marja evenimentului, președinta Sandu a avut întrevederi bilaterale cu președintele României Klaus Iohannis și președinta Parlamentului European Roberta Metsola.

Comunitatea Politică Europeană este o platformă de discuții care a fost inițiată, în 2022, de președintele Franței Emmanuel Macron. Prima ediție a avut loc în capitala Cehiei, iar cea de-a doua, pe 1 iunie, în Republica Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: