Maia Sandu, la 31 de ani de Independență: „Să facem totul, din răsputeri, ca să transformăm Moldova într-un rai”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, la 31 de ani de Independență: „Să facem totul, din răsputeri, ca să transformăm Moldova într-un rai”

De Ziua Independenței Republicii Moldova, președinta țării, Maia Sandu, îndeamnă moldovenii de pretutindeni să își unească forțele pentru a transforma Moldova „într-un rai”. Șefa statului face apel la cetățeni „să creadă” și, în pofida greutăților, să meargă înainte. Din Piața Marii Adunări Naționale, șefa statului i-a urat țării noastre „La mulți ani!”.  

„În această zi importantă am vrut să vă vorbesc despre Moldova. E frumoasa, că mi-e dragă, că există prin oamenii ei – dragi și frumoși. Și am întrebat copiii, ei simt mai bine, pentru că ei filtrează ceea văd, ce simt, printr-o inimă curată. În ochii lor, Moldova e bună, fără facturile adunate în sertare, fără porumbul ofilit pe câmpuri”, a declarat președinta țării.

Maia Sandu a vorbit în discursul său despre importanța libertății și a democrației. Șefa statului a îndemnat moldovenii să aibă încredere în ei înșine și să nu se oprească la mijloc de drum, „oricât de greu nu ar fi”.

„Dacă unii vor întreba la ce folosește libertatea și democrația când prețurile cresc, le vom răspunde: Libertatea noastră ne face mai puternici, ne dă voce, demnitate și putere, ne face să stăm drepți, să nu ne temem și să judecam după interesul nostru propriu, nu după dictatul cuiva de afară. Războiul se va termina, iar noi vom reuși să ieșim din aceste crize mai puternici, mai rezistenți”, a mai spus Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, Republica Moldova poate să își consolideze libertatea, democrația și poate deveni mai puternică și capabilă să își apere cetățenii doar în familia Uniunii Europene.

„Avem nevoie de ajutor ca să ne îndeplinim visul și cerem acest ajutor de la lumea democratică, de la cei care își respectă proprii cetățeni”, a mai declarat președinta.

Republica Moldova marchează astăzi, 27 august, 31 de ani de Independență. Ziua va fi marcată la Chișinău printr-o serie de evenimente, între ele – fanfară și concerte. Mai multe detalii poți vedea AICI.

Urmărește LIVE manifestările din Piața Marii Adunări Naționale, organizate cu această ocazie, AICI


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: