Guvernul Republicii Moldova

Maia Sandu, la 31 de ani de Independență: „Să facem totul, din răsputeri, ca să transformăm Moldova într-un rai”

De Ziua Independenței Republicii Moldova, președinta țării, Maia Sandu, îndeamnă moldovenii de pretutindeni să își unească forțele pentru a transforma Moldova „într-un rai”. Șefa statului face apel la cetățeni „să creadă” și, în pofida greutăților, să meargă înainte. Din Piața Marii Adunări Naționale, șefa statului i-a urat țării noastre „La mulți ani!”.  

„În această zi importantă am vrut să vă vorbesc despre Moldova. E frumoasa, că mi-e dragă, că există prin oamenii ei – dragi și frumoși. Și am întrebat copiii, ei simt mai bine, pentru că ei filtrează ceea văd, ce simt, printr-o inimă curată. În ochii lor, Moldova e bună, fără facturile adunate în sertare, fără porumbul ofilit pe câmpuri”, a declarat președinta țării.

Maia Sandu a vorbit în discursul său despre importanța libertății și a democrației. Șefa statului a îndemnat moldovenii să aibă încredere în ei înșine și să nu se oprească la mijloc de drum, „oricât de greu nu ar fi”.

„Dacă unii vor întreba la ce folosește libertatea și democrația când prețurile cresc, le vom răspunde: Libertatea noastră ne face mai puternici, ne dă voce, demnitate și putere, ne face să stăm drepți, să nu ne temem și să judecam după interesul nostru propriu, nu după dictatul cuiva de afară. Războiul se va termina, iar noi vom reuși să ieșim din aceste crize mai puternici, mai rezistenți”, a mai spus Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, Republica Moldova poate să își consolideze libertatea, democrația și poate deveni mai puternică și capabilă să își apere cetățenii doar în familia Uniunii Europene.

„Avem nevoie de ajutor ca să ne îndeplinim visul și cerem acest ajutor de la lumea democratică, de la cei care își respectă proprii cetățeni”, a mai declarat președinta.

Republica Moldova marchează astăzi, 27 august, 31 de ani de Independență. Ziua va fi marcată la Chișinău printr-o serie de evenimente, între ele – fanfară și concerte. Mai multe detalii poți vedea AICI.

Urmărește LIVE manifestările din Piața Marii Adunări Naționale, organizate cu această ocazie, AICI


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Temu, sub lupa Comisiei Europene: platforma riscă amendă pentru vânzarea de produse ilegale

Comisia Europeană a stabilit, preliminar, că platforma chineză de comerț online Temu permite vânzarea de produse ilegale în UE. Dacă aceste concluzii vor fi confirmate, compania riscă o amendă de până la 6% din veniturile sale anuale globale.

Platforma Temu este acuzată că nu a evaluat în mod corespunzător riscurile de vânzare a produselor ilegale pe piața sa. Astfel, CE a constatat, în urma unei analize preliminare, că Temu ar fi încălcat Legea privind serviciile digitale (DSA). Potrivit instituției, există dovezi că „platforma prezintă un risc major pentru consumatorii din UE, care s-ar putea confrunta cu produse ilegale”.

„Mai precis, analiza unui exercițiu de client misterios efectuată de Comisie a constatat că este foarte probabil ca consumatorii care cumpără de pe Temu să găsească produse neconforme printre oferte, cum ar fi jucăriile pentru copii și produsele electronice de mici dimensiuni”, se arată în comunicat.

Dacă aceste concluzii preliminare vor fi confirmate, Comisia va decide că Temu încalcă articolul 34 din Legea privind serviciile digitale, ceea ce ar atrage o amendă de până la 6% din cifra de afaceri globală anuală, precum și obligația de a elimina încălcările constatate.

Menționăm că procedura împotriva Temu pentru vânzarea de produse ilegale în UE a fost inițiată încă din noiembrie 2024.

Plângerea sublinia că platforma nu dispune de sisteme suficient de sigure pentru a împiedica reapariția vânzătorilor necinstiți. De asemenea, Comisia și-a exprimat îngrijorarea față de tacticile agresive de vânzare ale Temu, cu un „design care creează dependență”, inclusiv prin „recompense de tip joc”.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: