Maia Sandu, mesaj de condoleanțe după decesul Reginei Elisabeta: „Împărtășesc tristețea națiunii britanice și a lumii”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, mesaj de condoleanțe după decesul Reginei Elisabeta: „Împărtășesc tristețea națiunii britanice și a lumii”

Președinta Republicii Moldova a transmis un mesaj de condoleanțe în legătură cu decesul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, șefa statului s-a arătat profund întristată de această noutate.

„Împărtășesc tristețea națiunii britanice – și a lumii – la trecerea în viață a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Serviciul ei remarcabil de-a lungul vieții, conducerea inspiratoare și dedicarea pentru pace au definit generațiile. Gândurile mele sunt cu familia regală și oamenii din Marea Britanie”, a scris președinta Maia Sandu.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a stins din viață astăzi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Aceasta a condus Marea Britanie timp de 71 de ani. În 2016, regina Elisabeta a devenit cel mai longeviv monarh din lume. Acum un an și jumătate, pe 9 aprilie 2021, a decedat prințul consort Philip. Acesta avea 99 de ani.

Premierul Marii Britanii, Liz Truss, a anunțat în această seară că numele noului monarh britanic este regele Charles al III-lea. Vezi primul mesaj al regelui după decesul mamei sale AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: