Maia Sandu: „Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: „Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului”

Compania Pfizer ar urma să dea „undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului”. Anunțul a fost făcut de către președinta țării Maia Sandu pe 3 martie. Aceasta a precizat că primele doze ar urma să ajungă în țară în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX.

„Azi am discutat cu Sinan Atlig, Președinte regional Pfizer. Am dat asigurări că Republica Moldova este pregătită să recepționeze și să imunizeze cetățenii cu vaccin Pfizer, care necesită condiții speciale de păstrare și transportare, la temperaturi foarte joase. Am fost informată că Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepționarea vaccinului. Primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX”, a declarat președinta țării.

Maia Sandu a precizat că dosarul cu actele necesare va fi trimis la Chișinău astăzi, iar vineri reprezentanții companiei vor avea o ședință cu echipa responsabilă de procesul de imunizare de la Chișinău.

Azi am discutat cu Sinan Atlig, Președinte regional Pfizer. Am dat asigurări că Republica Moldova este pregătită să…

Publicată de Maia Sandu pe Miercuri, 3 martie 2021 

Amintim că Alianța pentru vaccinuri, Gavi, a publicat pe 3 februarie un raport privind planul de distribuție a vaccinurilor împotriva noului coronavirus. Din document reise că Republica Moldova va beneficia de 156 de mii de doze produse de Oxford/AstraZeneca și 24 570 de doze Pfizer/BioNTech.

***

Anterior, MSMPS a anunțat că Republica Moldova va recepționa gratuit prin intermediul COVAX suficiente doze pentru a vaccina 20% din populație. Ulterior, țara noastră ar urma să procure prin intermediul COVAX vaccinuri la un preț preferențial.

Moldova a aderat la COVAX în luna august 2020, prin intermediul scrisorii de intenție, semnată de MSMPS. Iar la data de 7 decembrie a fost expediată solicitarea pentru vaccinul împotriva COVID-19.

Pe 2 martie, în Republica Moldova a început campania de imunizare anti-Covid.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: