Maia Sandu, profund întristată de cutremurul din Turcia și Siria. Mesajul președintei
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, profund întristată de cutremurul din Turcia și Siria. Mesajul președintei

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu se arată „profund întristată de știrile din Turcia și din țările vecine cauzate de cutremur”. Șefa statului a publicat o declarație pe pagina sa de Twitter. 

„Profund întristată de știrile din Turcia și din țările vecine cauzate de cutremurul devastator din această noapte. Gândurile noastre sunt la toți cei care au suferit în această catastrofă groaznică”, a scris Maia Sandu.

Amintim că un cutremur cu magnitudinea 7,8 a avut loc în sud-estul Turciei, lângă granița cu Siria. Numărul morților în urma cutremurului din Turcia și Siria a ajuns la 640.

Autorităţile italiene au anunţat că au ridicat o alertă de tsunami care viza zona de coastă din sudul ţării, emisă după puternicul seism produs în cursul nopţii în centrul Turciei şi nord-vestul Siriei.

Urmare a cutremurului care a avut loc în sud-estul Turciei, lângă granița cu Siria, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a făcut demersuri pentru a fi verificată apartenența la cetățenia țării noastre a victimelor cutremurului. Astfel se menționează că până la momentul actual, printre victime nu există cetățeni moldoveni răniți sau spitalizați în urma cutremurului. Totodată, Ambasada Moldovei la Ankara este pregătită să acorde asistență de specialitate în caz de necesitate.

Menționăm că un lanț de cutremure a avut loc și în România. Institutul de Geologie și Seismologie din Moldova a declarat că seismul a fost resimțit și în țara noastră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: