Maia Sandu va convoca Consiliul Suprem de Securitate. Va fi discutat „fiecare caz de corupție mare”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu va convoca Consiliul Suprem de Securitate. Va fi discutat „fiecare caz de corupție mare”

Președinta țării va convoca „cât mai curând” Consiliul Suprem de Securitate, iar în cadrul ședinței vor fi discutate, separat, fiecare caz de corupție mare. Declarația a fost făcută de către Maia Sandu într-un interviu publicat pe 29 decembrie de Deutsche Welle.

Președinta țării a menționat că, în cadrul întrevederii din 26 decembrie cu procurorul general Alexandr Stoianoglo a discutat mai mult la general, însă și-a exprimat „nedumerirea și dezamăgirea” în raport cu unele dosare care stagnează.

„Procurorul general mi-a spus ceea ce a spus și publicului larg: că, în această perioadă Procuratura nu a comis abuzuri în raport cu oamenii de afaceri – așa cum se întâmpla pe timpuri. Eu am salutat acest fapt, dar i-am spus că nu este suficient. I-am spus că noi, cetățenii, nu plătim procurorii doar ca să nu comită abuzuri. Noi plătim procurorii ca ei să nu permită comiterea abuzurilor de către alții, dar mai ales îi plătim ca să investigheze și să sancționeze persoanele care fac parte din scheme de corupție”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a precizat că va convoca în curând Consiliul Suprem de Securitate și va aborda subiectul dosarelor „de corupție mare”.

„Cu domnul Stoianoglo a fost un început de discuție. Am setat niște așteptări, am formulat niște întrebări, iar în zilele și săptămânile următoare vom reveni și vom discuta mult mai concret – separat pe fiecare caz de corupție mare, inclusiv în cadrul Consiliului Suprem de Securitate pe care sper să-l convoc cât mai curând posibil”, a declarat Maia Sandu.

Președina țării a precizat că a început deja munca asupra modificarea Regulamentului și a componenței acestui consiliu.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: