MAN înghite socialiștii? Încă un membru PSRM a părăsit partidul. Ceban: „Nu văd de ce este nevoie de atâta vorbă”
Full Article 3 minutes read

MAN înghite socialiștii? Încă un membru PSRM a părăsit partidul. Ceban: „Nu văd de ce este nevoie de atâta vorbă”

La ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) din 23 decembrie, socialiștii au anunțat despre decizia luată la Consiliul Republican de a exclude din partid mai mulți membri, inclusiv consilieri municipali. Dacă ieri socialiștii anunțau despre excluderea a șase persoane din partid pe motiv de „traseism politic și trădare”, astăzi se menționează despre 7. Într-o reacție, edilul Ion Ceban sugerează că persoanele nu au fost date afară din partid – „au scris cerere”. 

În cadrul ședinței, vicepreședintele PSRM din CMC Dinari Cojocaru a dat citire unei declarații cu privire la excluderea membrilor din partid.

„PSRM, analizând toate evenimentele care s-au făcut în ultimul timp, vine cu o informație care a fost adoptată la Consiliul Republican”, a comunicat socialistul, adăugând că urmare a „acțiunilor deosebit de grave a unor membri de partid, și anume Vartanean Gaik, Ceban Eugenia, Polodiuc Ludmila, Bejenaru Grigore, Mitioglo Dumitru, Aghenie Alexandru, Șerepitco Oleg”, s-a decis excluderea lor.

De menționat că ieri, socialiștii nu au anunțat despre excluderea lui Alexandru Aghenie din partid.

„Aceste persoane au fost excluse din partid și condamnăm trecerea de la un partid la altul. Aceasta dă dovadă încă o dată că în Republica Moldova există corupere la diferite niveluri. Prin diferite măsuri meschine se atrag consilierii, deputații, de la un partid la altul. Atunci când apare interesul și egoismul la unele persoane de a-și crea un partid, prin furtul a unor consilieri, considerăm acest lucru incorect din punct de vedere profesional și îl vom critica de fiecare dată”, a adăugat Cojocaru.

La rândul lor, reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate le-au cerut socialiștilor să se adreseze organelor competente: „Sesizați Procuratura, CNA, dacă tot ați menționat despre corupere”.

Într-o reacție pe Facebook, edilul Ion Ceban, tot el – președintele MAN, a spus că cele 7 persoane, anunțate astăzi în ședința CMC „precum că au fost date afară din partid, de mult au scris cerere”.

„Au anunțat pe intern poziția și este decizia fiecăruia cum este făcut acest anunț. Consilierii erau prezenți la evenimentele noastre și nu văd de ce este nevoie de atâta vorbă pentru titluri de știri”, a adăugat Ceban.

***

Pe 22 decembrie, socialiștii au anunțat că șase persoane au fost excluse din rândurile PSRM pe motiv de „traseism politic și trădare”. Se menționa că este vorba despre următoarele persoane: Gaik Vartanean, Grigore Bejenaru, Ludmila Polodiuc, Eugenia Ceban, Dumitru Mitioglo, Oleg Șerepitco.

Anterior, Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat că Gaik Vartanean părăsește formațiunea socialistă și se alătură Mișcării Alternative Naționele (MAN), în frunte cu primarul Ion Ceban. Totodată, socialiștii au declarat că mizează pe bunul simț al lui Gaik Vartanean, care trebuie să-și depună mandatul de deputat și să respecte voința alegătorilor, întrucât acest mandat aparține PSRM.

În cadrul ședinței din 15 decembrie a Parlamentului, BCS a anunțat despre excluderea lui Gaik Vartanean din fracțiune, urmare a anunțului recent al deputatului. La rândul său, Vartanean a precizat că va activa în calitate de deputat independent.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: