Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile
Full Article 3 minutes read

Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile

Deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”, rămâne în acest la domiciliu pentru încă 20 de zile. Decizia a fost luată astăzi, 28 septembrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au decis acceptarea parțială a solicitării procurorilor de prelungire a măsurii preventive de arest la domiciliu aplicat deputatei Tauber, scrie Ziarul de Gardă.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a menționat pentru sursa citată că acuzatorii au cerut prelungirea cu 30 de zile a arestului la domiciliu în privința Marinei Tauber, iar „procurorul va depune recurs”.

„Mâine, fac 70 de zile de când am fost arestată. Am stat, în total, 54 zile în închisoare. În toată această perioadă, ceea ce am trăit nu poate fi numit altfel decât un atac asupra vieții mele și asupra securității mele. Eu, Ilan Șor, Partidul „ȘOR”, nu am ieșit niciodată din cadrul legal. Este un dosar politic sută la sută”, a declarat deputata după ședința de judecată.

Președinta fracțiunii parlamentare „ȘOR” a fost plasată în arest la domiciliu în data de 14 septembrie. Atunci magistrații Curții de Apel au decis acceptarea cererilor avocaților deputatei și au dispus transferarea Marinei Tauber din arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 în arest la domiciliu. După ce magistrații și-au anunțat decizia, deputata a spus că perioada în care a fost în arest la Penitenciarul nr.13 a fost atât de „complicată” încât ar putea să scrie o carte.

Amintim că  Marina Tauber, a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv în Penitenciarul nr.13, acolo unde a stat până pe 14 septembrie. Aleasa poporului pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”, în timp ce guvernarea declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”, respingând acuzațiile alesei poporului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: