Mesajele de recrutare a bărbaților din Transnistria continuă să fie distribuite activ. Explicația Biroului de reintegrare
Full Article 4 minutes read

Mesajele de recrutare a bărbaților din Transnistria continuă să fie distribuite activ. Explicația Biroului de reintegrare

Pe rețelele de socializare și canalele de Telegram care reflectă situația din Transnistria continuă să fie distribuite mesaje prin care bărbații apți de luptă sunt recrutați pentru a se alătura armatei ruse. Acum două săptămâni, Biroul de reintegrare susținea că nu dispune de notificări, comunicate sau date veridice despre această situație. Între timp, reprezentanții instituției declară că se atestă o „mobilitate foarte ridicată de resurse umane” în diverse structuri din regiune. Fenomenul s-ar datora faptului că tinerii decid să se stabilească pe malul drept al Nistrului sau în afara țării, a precizat Biroul de reintegrare pentru NM. 

La două săptămâni după ce ex-deputatul Platformei DA Alexandr Slusari a distribuit un mesaj prin care cetățenii din stânga Nistrului sunt invitați să se alăture serviciului militar pe contract în Forțele Armate ale Federației Ruse, mesajul respectiv continuă să fie distribuit activ.

Mai exact, sunt recrutați tineri de la 19-40 ani, cetățeni ai Federației Ruse, fără antecedente penale, cu studii la zi. Tinerilor li s-ar promite, conform postării, un salariu mediu de 30 mii ruble rusești, îmbrăcăminte, pachet social complet, rații alimentare si asigurarea cu locuințe oficiale.

„СРОЧНАЯ ТЕМА! Приглашаются на Военную Службу по Контракту в ВС РФ. Молодые люди от 19-40 лет,наличие гражданства РФ,отсутствие судимостей,образование не ниже СПТУ Обязательно до 27 лет, либо Военный билет РФ Расматриваются в числе Первых,с 27-40 лет даже со средним, З/П от 9000 руб. ПМР, обеспечение вещевым имуществом,полный соц.пакет,продовольственный паек,обеспечение служебным жильем.После окончания первого контракта Вы становитесь участником накопительно-ипотечной системы ВС РФ,ежемесячно,дополнительно получая на свой счёт от 25000руб.РФ.Выбор за вами!!! Остальную информацию Вы можете получить на собеседовании,записаться на которое вы можете по телефону ****** ( Viber)( Vhats App). Алексей Владимирович”.
                                                       Mesajul distribuit pe canalele de Telegram anonime transnistrene

Contactați de NM pe 27 iunie, reprezentanții Biroului politici de reintegrare au declarat că pe linia de competență a Biroului nu dispun de notificări, comunicate sau date veridice care ar susține declarațiile fostului parlamentar. „Vom sesiza autoritățile naționale competente în vederea verificării informațiilor respective și dispunerii măsurilor legale ce se impun a fi întreprinse”, precizau atunci reprezentanții Biroului.

Activizarea campaniei de recrutare în contingentele de forță din regiune este un rezultat al fluxului mare de personal”

Pe 13 iulie, NM a adresat o nouă solicitare de informații către Biroul de reintegrare. În răspunsul oferit se arată că reprezentanții acestuia atestă o „activizare” a campaniei de recrutare, însă ar fi vorba despre contingentele de forță din reigune.

Conform evaluărilor disponibile, activizarea campaniei de recrutare în contingentele de forță din regiune este un rezultat al fluxului mare de personal, fiind atestată în general o mobilitate foarte ridicată de resurse umane în diverse structuri din regiune în contextul în care mulți tineri se stabilesc cu domiciliul, studiile și locul de muncă în localitățile de pe malul drept al Nistrului sau peste hotarele țării”.

Biroul de Reintegrare

Mai mult, Biroul de reintegrare a remarcat că liderul de facto de la Tiraspol Vadim Krasnoselski a infirmat în repetate rânduri informația privind existența unor focare destabilizatoare în stânga Nistrului.

„În mesajele și declarațiile liderului și a reprezentantului politic de la Tiraspol sunt infirmate pretinsele informații vehiculate de unele surse privind prezența sau pregătirea potențialelor focare destabilizatoare în regiune și totodată sunt oferite asigurări constante în privința abordării pașnice și umanitare din partea acestora, cu acordarea asistenței multiaspectuale refugiaților din Ucraina, temporar cazați în regiune”.

Biroul de Reintegrare


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: