Migranții care lucrează în Rusia ar putea fi obligați să facă analize ADN
Full Article 2 minutes read

Migranții care lucrează în Rusia ar putea fi obligați să facă analize ADN

Migranții din fostele state-membre ale URSS, care vin să lucreze în Rusia, ar putea fi obligați să facă analize ADN. Informațiile ar urma să fie incluse în baza de date a forțelor de ordine. Inițiativa a fost prezentată, pe 1 noiembrie, de către președintele Comitetului de Investigații din Rusia Alexandr Bastîrkin, într-un interviu pentru agenția Интерфакс.

Legea cu privire la „înregistrarea genomului” a fost adoptată în Rusia în 2008. Aceasta prevede prelevarea unor analize de ADN de la persoanele condamnate pentru infracțiuni grave și deosebit de grave.

Președintele Comitetului de Investigații a propus ca în baza de date ADN să fie incluși și migranții care muncesc în Rusia și sunt originari din fostele state membre ale URSS.

„Măsurile vor întări controlul asupra proceselor migraționale, va permite instituirea unei bariere suplimentare față de pătrunderea pe piața noastră a muncii a elementelor criminale, iar organelor de drept le va fi mai ușor să gestioneze dosarele”, a explicat oficialul.

Potrivit lui Bastîrkin, în prima jumătate a anului 2021, în Rusia, de către cetățenii străini au fost comise circa 19 mii de infracțiuni.

Amintim că, din 29 decembrie, Ministerul de Interne al Rusiei va începe să acorde migranților care lucrează în Rusia pe termen lung carduri din plastic, care vor conține informații despre aceștia. Pe cartelă va fi tipărită fotografia proprietarului, numărul său de identificare, numele, prenumele, sexul și data nașterii. Pe verso, vor fi indicate datele din pașaport. De asemenea, cardul va conține un cip electronic cu ilustrația amprentelor de la ambele mâini.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: