Milioanele Ludmilei Putin: Ex-soția președintelui rus ar deține trei apartamente și două case în Spania, Elveția și Rusia
Full Article 3 minutes read

Milioanele Ludmilei Putin: Ex-soția președintelui rus ar deține trei apartamente și două case în Spania, Elveția și Rusia

Asociații lui Alexei Navalnîi au lansat un material video despre fosta soție a președintelui Rusiei, Ludmila Putin. Investigația de 44 de minute a fost postată pe canalul de YouTube a opozantului rus. Publicația arată că fosta soție a președintelui rus ar deține două apartamente în Spania, având o valoare totală de peste două milioane de euro, un alt apartament – în Elveția, o casă în Franța și una în centrul Moscovei. 

Asociații lui Navalnîi susțin că au găsit două apartamente în Malaga, Spania, care aparțin Ludmilei Putin și soțului ei Artur Oceretnîi, cu care s-a căsătorit în 2015. Primul apartament, Oceretnîi l-ar cumpărat cu 10 ani în urmă cu 790.000 euro. Atunci el conducea un centru controlat de Putin – „Centrul pentru dezvoltarea comunicării interpersonale”.

În 2014, Oceretnîi ar fi cumpărat un alt apartament în Malaga cu peste 1,3 milioane de euro.

Pe lângă aceasta, Ludmila Putin și Artur Oceretnîi ar deține o casă în Biarritz, Franța. Aceasta valorează 5,3 milioane de euro. „Casa a fost achiziționată în 2013, a comunicat Centru de cercetare a crimei organizate și a corupției în 2017”, spun autorii investigației.

În plus, în această primăvară, jurnaliștii elvețieni au vorbit despre achiziționarea unui apartament de către Ludmila Putin și Artur Oceretnîi în orașul Davos, Elveția. Imobilul ar fi fost procurat cu aproximativ 3,5 milioane de euro, în 2015.

Venitul Ludmilei Putin și al lui Artur Oceretnîi este asigurat prin oferirea spre chirie a unei case din centrul Moscovei, se arată în investigație. Venitul total din chirie este de peste 250 de milioane de ruble pe an. Acest venit al fostei soții a lui Putin a fost raportat pentru prima dată de Reuters, în 2017.

Asociații lui Navalnîi susțin că au găsit și un blog al Ludmilei Putin în care a scris până în 2008. Potrivit autorilor publicației, soția președintelui scria sub numele Ilenaa. Contul ar putea aparține fostei soții al președintelui rus pentru că ar fi mai multe coincidențe din blog cu biografia Ludmilei Putin, precum și alte mici detalii, comunică autorii publicației.

În multe mesaje, autoarea blogului scria despre plictiseală, în comentariile de sub postări apăra autoritățile ruse și președintele. În una dintre postări se menționează că soțul ei „îi bea sângele tot timpul”, comunică sursa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: