Ministerul Apărării confirmă: focul veșnic a fost reaprins, iar problema tehnică – înlăturată
Full Article 2 minutes read

Ministerul Apărării confirmă: focul veșnic a fost reaprins, iar problema tehnică – înlăturată

Focul veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate” a fost reaprins. Informația a fost confirmată pentru NM de către Alla Diaconu, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, care a precizat că problema tehnică care a provocat stingerea flăcării a fost înlăturată.

„Flacăra a fost reaprinsă, după ce au fost remediate unele momente tehnice de la sistemul de injecție al gazelor. Presiunea gazelor în țevi era scăzută și flacăra se stingea de la sine, inclusiv și din cauza vântului puternic”, a subliniat Diaconu.

Între timp, Partidul Socialiștilor a profitat de ocazie pentru a acuza guvernarea de profanarea „valorilor sfinte”.

„Actuala guvernare a Moldovei a hotărât să economisească gaze pe seama valorilor sfinte pentru orice cetățean al țării noastre. Mai bine ar deconecta căldura în clădirea Guvernului, Parlamentului și administrației președintelui”, a menționat Igor Dodon și a anunțat că socialiștii vor aduce rezerve de gaz, pentru a reaprinde focul de la complexul memorial.

Amintim că Ministerul Apărării a anunțat în seara de 22 octombrie că focul veșnic de la Complexul Memorial „Eternitate” a fost deconectat temporar, până la remedierea sistemului de injecție a gazelor. S-a întâmplat în aceeași zi în care în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență, din cauza crizei de gaze naturale.

După publicarea comunicatului de presă, mai multe persoane au mers la complexul memorial și au aprins lumânări.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: