Ministerul Educației: Peste 20 000 de laptopuri, calculatoare sau tablete vor fi transmise școlilor până la sfârșitul acestui an
Full Article 2 minutes read

Ministerul Educației: Peste 20 000 de laptopuri, calculatoare sau tablete vor fi transmise școlilor până la sfârșitul acestui an

Ministerul Educației va transmite instituțiilor de învățământ cel puțin 20 de mii de laptopuri, calculatoare sau tablete până la sfârșitul acestui an. Despre acest lucru a anunțat ministrul Educației, Igor Șarov, în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 15 septembrie.

„Dacă e să analizăm investițiile în echipamentele electronice: computere, laptopuri, tablete în ultimii 20 de ani, atunci vom observa că ele sunt minime în raport cu solicitările pe care le avem la moment. În acest an, vom face o investiție fără precedent”, a declarat Șarov.

Cele mai multe computere (11 500 unități) vor fi achiziționate prin intermediul proiectului „Reforma învățământului în Moldova” gestionat de Ministerul Educației și finanțat de Banca Mondială. Acestea urmează să fie livrate până la sfârșitul anului curent.

De asemenea, guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru asigurarea desfășurării calitative a procesului educațional în instituțiile de învățământ general. Astfel, în școli urmează să ajungă aproximativ 2500 de laptopuri, până la sfârșitul lunii octombrie.

La 1 iulie 2020, Ministerul Educației a lansat campania națională „Donează un computer pentru educație”. În urma acestei campanii s-au recepționat 1136 de computere, laptopuri și tablete.

Totodată, pe parcursul anului 2020, din bugetul Administrației Publice Locale și al instituțiilor de învățământ au fost achiziționate 2 216 unități de tehnică de calcul.

În prezent, instituțiile de învățământ primar și secundar general sunt dotate cu 38 059 de unități de tehnică de calcul (computere/laptopuri/tablete), dintre care 32 098 sunt utilizate în scopuri educaționale.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: