Ministerul Educației, reacție despre „concertul lui Ceban”: Obligarea participării directorilor în afara orelor de program este ilegală
Full Article 2 minutes read

Ministerul Educației, reacție despre „concertul lui Ceban”: Obligarea participării directorilor în afara orelor de program este ilegală

Ministerul Educației a venit cu o reacție cu privire la informația despre „participarea obligatorie” a elevilor și directorilor anumitor școli din mun. Chișinău la un concert organizat de Primăria Chișinău. Conducerea Ministerului a publicat o declarație, prin care subliniază că nici elevii, nici angajații instituțiilor de învățământ nu pot fi obligați în niciun mod să participe, în afara orelor de program, la activități.

Conducerea Ministerului Educației a comentat informațiile făcute publice, pe 14 iunie, de către deputata PAS, Angela Munteanu-Pojoga și vicepreședinta fracțiunii PAS din CMC, Zinaida Popa, cu privire la dispoziția emisă de Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, prin care se „solicită prezența obligatorie a directorilor instituțiilor de învățământ secundar, ciclul I și II, însoțiți de elevii claselor absolvente și diriginții de clasă a acestora” la un eveniment organizat de primăria capitalei.

Ministerul Educației și Cercetării precizează că elevii, dar și angajații instituțiilor de învățământ nu pot fi obligați în niciun mod să participe, în afara orelor de program, la activități, inclusiv la cele recreative.

„Orice încercare de obligare a acestora, sub diferite pretexte, să se prezinte la evenimente cultural-distractive în timpul lor liber este ilegală”, se arată în comunicat.

Amintim că deputata PAS Angela Munteanu-Pojoga a sesizat Procuratura Generală în legătură cu acțiunile Primăriei. Contactat de NM, șeful interimar al Direcției Educație a Primăriei municipiului Chișinău, Andrei Pavaloi, neagă că elevii ar fi impuși să participe, însă a subliniat că este pe deplin legală atragerea unor angajați la acest eveniment, întrucât „directorii sunt parte a programului planificat”. Mai mult, acesta a subliniat că astfel de evenimente, dedicate absolvenților, sunt organizate anual.

A venit cu o reacție și primarul Ion Ceban, care a calificat acuzațiile PAS drept „aberații”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: