Ministerul rus al Apărării insistă că Ucraina s-ar pregăti să invadeze Transnistria. Anterior, Chișinăul a negat informația 
Full Article 2 minutes read

Ministerul rus al Apărării insistă că Ucraina s-ar pregăti să invadeze Transnistria. Anterior, Chișinăul a negat informația 

Ministerul rus al Apărării, pentru a doua oară – pe 23 februarie, a anunțat că Ucraina are în plan să invadeze regiunea transnistreană. În seara zilei de ieri, instituția a venit cu un nou mesaj în acest sens. Anterior, Chișinăul a negat informațiile părții ruse și a îndemnat cetățenii să se informeze din surse credibile ale Republicii Moldova. 

Instituția rusă a declarat că înregistrează „un număr semnificativ de personal și echipament militar al unităților ucrainene” în apropierea tronsonului transnistrean a graniței moldo-ucrainene. La fel Rusia a menționat că înregistrează „o creștere fără precedent a zborurilor aeronavelor fără pilot ale Forțelor Armate ale Ucrainei deasupra teritoriului Transnistriei”.

Potrivit Rusiei, ofensiva ar fi un răspuns la ofensiva trupelor ruse de pe teritoriul regiunii transnistrene.

„Forțele armate ale Federației Ruse vor răspunde în mod adecvat la provocarea iminentă a părții ucrainene”, comunică instituția rusească.

NM a solicitat un comentariu de la reprezentanții Guvernului Republicii Moldova. Deocamdată nu am primit un răspuns.

Amintim că primul mesaj al Ministerului rus al Apărării a fost în dimineața zilei de 23 februarie. Instituția declara că Ucraina ar pregăti o provocare în regiunea transnistreană, iar pentru aceasta personalul ucrainean „va fi îmbrăcat în uniforma personalului militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse”. La rândul lor, autoritățile de la Chișinău au făcut apel la calm și au îndemnat cetățenii să urmărească sursele oficiale și credibile ale Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: