Diplomat rus: Furnizarea echipamentului militar din partea SUA către Moldova va complica soluționarea conflictului transnistrean
Full Article 2 minutes read

Diplomat rus: Furnizarea echipamentului militar din partea SUA către Moldova va complica soluționarea conflictului transnistrean

Alexei Zaitsev, directorul adjunct al Departamentului de Informare și Presă al Ministerului de Externe rus, a declarat că prețul pentru echipamentele militare furnizate Republicii Moldova de către SUA,  a fost de 5 milioane de dolari, transmite tass.ru.

Potrivit acestuia, este vorba despre arme de calibru mic, comunicații, sisteme de artilerie ușoară și vehicule blindate.

„Scopul este creșterea potențialului forțelor armate ale Republicii Moldova și a interoperabilității acestora pentru participarea la operațiunile internaționale de menținere a păcii”, a adăugat Zaitsev.

Oficialul a mai spus că furnizarea de echipament militar american către Moldova complică și mai mult soluționarea conflictului transnistrean,

„Credem că astfel de pași puțin probabil vor contribui la consolidarea încrederii între malurile Nistrului, complicând și mai mult procesul deja blocat al soluționării transnistrene”, a spus oficialul.

Amintim că pe 27 septembrie, Armata Naţională a primit din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii prima parte dintr-un lot de echipament militar în valoare de 5 milioane de dolari SUA. Lotul va fi livrat în câteva tranșe până la finele anului curent, fiind distribuit în unitățile Armatei Naționale. Contactați de NM, reprezentanții Ministerului Apărării au precizat că cea mai mare parte a sumei a fost donată de Washington. Chișinău a achitat 1 mln de dolari pentru achiziție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: