Ministra Justiției pune punct zvonurilor privind implicarea soțului său în acte de corupție: „Nu a luat mită și nu a fost condamnat”
Full Article 3 minutes read

Ministra Justiției pune punct zvonurilor privind implicarea soțului său în acte de corupție: „Nu a luat mită și nu a fost condamnat”

Ministra Justiției, Veronica Moraru- Mihailov, a venit cu noi precizări, cu privire la zvonurile privind dosarul de corupție în care a fost vizat soțul său, Oleg Moraru, fost ofițer al Centrului Național Anticorupție (CNA). Oficiala a confirmat public că soțul său a fost vizat într-un dosar penal în anul 2009, dar neagă că ar fi luat mită sau ar fi fost condamnat pentru corupție. Veronica Mihailov-Moraru a făcut precizările pe 20 decembrie, pe pagina sa oficială de Facebook.  

„Informațiile apărute în spațiul public cu scopul de a-mi denigra imaginea mea sau a familiei mele sunt un fals ordinar, lansate intenționat, inclusiv după o participare recentă la o emisiune radio. Regret că fără o documentare corectă sau verificare a faptelor, unele instituții media multiplică falsuri și manipulează cu informații. Menționez faptul că soțul meu nu a luat mită și nu a fost condamnat în 2019 pentru careva acte de corupție. A fost vizat într-un dosar penal în anul 2009, care ulterior a fost încetat. Orice alte detalii țin de viața sa privată și rog să fie respectată”, a scris ministra.

„Înțeleg că reformele demarate deranjează. Chiar dacă unii încearcă să discrediteze în orice fel mandatul pe care îl am și reformele pe care le facem, voi continua să muncesc alături de echipă, pentru a realiza angajamentele asumate: de a asigura o justiție funcțională pentru toți și de a combate corupția” – se mai arată în textul publicat de ministra Justiției.

Precizăm că Veronica Moraru-Mihailov, a comentat, în ajun, pentru prima dată, informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora soțul său ar fi fost implicat într-un dosar de corupție. Ministra a fost întrebată de prezentatoarea emisiunii „Neconfidențial” de la Radio Chișinău dacă este adevărat sau nu că soțul său, Oleg Moraru, ar fi fost prins anterior în flagrant în timp ce lua mită de la o femeie de afaceri pentru a-i închide un dosar. Vădit deranjată de întrebare, ministra a declarat că nu vrea să o comenteze și i-a sugerat jurnalistei să-l întrebe direct pe soțul său despre cele întâmplate acum „mulți-mulți” ani în urmă.

„Eu nu vreau să comentez această întrebare. Ceea ce vreau să spun e că ceea ce s-a întâmplat soțului meu mulți-mulți ani în urmă ține de viața privată. În acel moment noi nu eram căsătoriți și vreau ca toată lumea să înțeleagă că în fața tuturor eu răspund pentru propriile acțiuni, pentru funcția și mandatul pe care îl dețin”, a declarat oficiala. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: