VIDEO Ministra Justiției, comentariu în premieră despre zvonurile privind dosarul pentru corupție al soțului său: „Este viața mea privată”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Ministra Justiției, comentariu în premieră despre zvonurile privind dosarul pentru corupție al soțului său: „Este viața mea privată”

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a comentat, pentru prima dată, informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora soțul său, fost angajat al Centrului Național Anticorupție (CNA), Oleg Moraru, ar fi fost prins anterior în flagrant în timp ce lua mită de la o femeie de afaceri pentru a-i închide un dosar. Vădit deranjată de întrebare, ministra a declarat că nu vrea să o comenteze și i-a sugerat prezentatoarei emisiunii „Neconfidențial” de la Radio Chișinău, să-l întrebe direct pe soțul său despre cele întâmplate acum „mulți-mulți” ani în urmă.  

„Eu nu vreau să comentez această întrebare. Ceea ce vreau să spun e că ceea ce s-a întâmplat soțului meu mulți-mulți ani în urmă ține de viața privată. În acel moment noi nu eram căsătoriți și vreau ca toată lumea să înțeleagă că în fața tuturor eu răspund pentru propriile acțiuni, pentru funcția și mandatul pe care îl dețin. Ceea ce ține de viața privată a unui om care s-ar fi întâmplat 15-20 de ani în urmă, urmează a se respecta sau a fi întrebat direct. Nu cred că este corect ca de fiecare dată persoana mea să fie discreditată de careva  informații destul de manipulatorii. Și nu în ultimul rând, eu sunt deschisă de a răspunde la toate întrebările care țin de activitatea mea, dar ceea ce ține de viața privată a unei persoane sau viața mea privată nu privește pe nimeni”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru.

Recent, în spațiul public a fost publicată o decizie a Curții Supreme de Justiție (CSJ), emisă în 2010, care indică asupra faptului că Oleg Moraru ar fi fost cercetat și chiar condamnat pentru trafic de influență, după ce ar fi cerut și primit mită de la o femeie, în 2009, pentru a o scăpa de un dosar penal. Potrivit hotărârii CSJ, apărută în spațiul public, inițial, prima instanță l-ar fi condamnat pe Moraru în baza art 326, al 1 din Codul Penal la amendă în beneficiul statului în mărime de 500 unități contravenționale, la acea vreme o mie de lei. Ulterior, sentința a fost casată de Curtea de Apel, în 2010. Instanța de apel a pronunţatt, potrivit actului, o nouă hotărîre, prin care a fost încetat procesul penal de învinuire a lui Oleg Moraru de comiterea infracţiunii prevăzute de art. 326 alin. (1) Cod penal, aplicîndu-i o sancţiune administrativă sub formă de amendă în mărime de 150 unităţi convenţionale, ceea ce constituia la acea vreme trei mii de lei. Potrivit actului făcut public, Moraru decizia a fost luată după ce Moraru și-ar fi recunoscut vinovăția și „s-a căit de cele comise”. Decizia Curții de Apel  a fost contestată ulterior de procurori la CSJ. Ultima instanță ar fi respins sesizarea procurorilor drept inadmisibilă, menținând decizia CA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: