Ministrul Alexei Buzu explică de ce l-a acționat pe Vasile Costiuc în judecată: Să dezmintă minciunile și falsurile răspândite
Full Article 3 minutes read

Ministrul Alexei Buzu explică de ce l-a acționat pe Vasile Costiuc în judecată: Să dezmintă minciunile și falsurile răspândite

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a venit cu o reacție, după ce liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, care este și candidat la funcția de primar de Chișinău, a declarat că a fost acționat în judecată, după ce a filmat și a publicat pe rețelele de socializare casa lui Buzu de la Ratuș. Ministrul susține că l-a chemat pe Costiuc în instanță pentru ca să dezmintă „minciunile” și „falsurile” pe care acesta le-ar fi răspândit în spațiul public.  

„L-am acționat pe cetățeanul Vasile Costiuc în judecată, pentru a-i cere să dezmintă minciunile și informațiile false lansate în spațiul public. Aceste acțiuni și manipulări sunt folosite pentru a încerca discreditarea mea. Trebuie să operăm doar cu informații veridice și verificate la prima sursă. Reamintesc că, în declarația de avere și interese am declarat casa în care locuiesc, cu mențiunea de abitație”, a declarat ministrul Alexei Buzu.

Amintim că Vasile Costiuc a anunțat recent că a fost acționat în judecată de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, după ce a filmat, recent, casa de la Ratuș, în care acesta locuiește împreună cu familia sa: „Am primit cerere prealabilă de la Buzu, mă cheamă în judecată. Chiar vreau să ne judecăm. Am să o invit și pe soție să facă declarații, și pe tatăl lui Buzu. Să ne spună Buzu în instanță pentru ce m-a chemat în instanță? Ce să-mi demonstreze? Ce prejudiciu să ceară de la mine? Că trăiește în casa lui? Că și-a dat singur voie să trăiască în casa lui?”.

***

Amintim că Vasile Costiuc l-a acuzat la sfârșitul lunii septembrie pe ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, că ar locui într-o casă de milioane, în localitatea Ratuș, pe care nu ar fi trecut-o în declarația sa de avere. Într-un comentariu pentru NM, Buzu a negat acuzațiile lui Costiuc, precizând că casa luxoasă în stil hi-tech din satul Ratuș a fost indicată în declarația de avere și interese personale a acestuia. Buzu a precizat că locuința a fost obținută printr-un acord verbal de abație, motiv pentru care numele său nu figurează în calitate de proprietar al imobilului.

De menționat că în live-ul lui Costiuc apare și o femeie, care a ieșit de pe teritoriul casei și s-a prezentat drept soția ministrului Buzu. Întrebată câți metri pătrați are casa și cum se face că Buzu a reușit să o achiziționeze, femeia a declarat că casa are 180 de metri pătrați și că a fost construită inclusiv după ce familia a accesat mai multe împrumuturi și credite.

Vezi AICI detalii la subiect și ce arată, în realitate, declarația de avere depusă de Alexei Buzu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: