Ministrul Culturii a dispus un audit intern la Academia de Muzică. Prodan: „Clădirile sunt într-o stare precară. Sunt semne ale unui management ineficient”
Full Article 3 minutes read

Ministrul Culturii a dispus un audit intern la Academia de Muzică. Prodan: „Clădirile sunt într-o stare precară. Sunt semne ale unui management ineficient”

Ministrul Culturii Sergiu Prodan a vorbit cu conducerea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) despre starea precară în care se află clădirile instituției. Discuția s-a desfășurat în cadrul unei ședințe de lucru, care a avut loc pe 24 noiembrie, la sediul Ministerului Culturii. Sergiu Prodan a menționat că resursele financiare alocate suplimentar AMTAP, pentru lucrări de reparație, „nu sunt valorificate în timp util și într-un mod corespunzător”. Astfel, oficialul a dispus, printre altele, efectuarea unui audit intern privind utilizarea banilor publici în administrarea instituției. 

Într-un comunicat din 25 noiembrie, reprezentanții Ministerului Culturii au precizat că la ședința de lucru a participat ministrul Sergiu Prodan, membrii grupului de lucru pentru examinarea, monitorizarea și evaluarea activității AMTAP, constituit recent în cadrul ministerului, dar și conducerea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Clădirile instituției sunt într-o stare precară, condițiile în care învață și locuiesc studenții depășesc orice limită, iar fondurile alocate suplimentar pentru reparații nu sunt valorificate în timp util și într-un mod corespunzător. De asemenea, și indicatorii procesului de studii arată o stare continuă de regres. Toate acestea sunt semne ale unui management ineficient”, a declarat Sergiu Prodan, potrivit comunicatului.

Potrivit Ministerului Culturii, pentru a stabili următorii pași, în scopul redresării situației de criză a instituției, Sergiu Prodan a dispus o evaluare a activității instituției, inclusiv un audit intern privind utilizarea banului public în administrarea instituției, cât și o evaluare a managementului procesului de studii.

***

Precizăm că în spațiul public au apărut de mai multe ori informații despre condiția dezastrusoasă în care se află infrastructura Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice. În luna mai 2023, în una dintre camerele din căminul Academiei, o bucată de tencuială cu suprafața de un jumătate de metru s-a desprins de tavan și a căzut peste o studentă. Într-o reacție pentru NM, prorectorul serviciului administrativ și gospodărie al instituției, Ion Butucea, a declarat atunci că „nimic grav nu s-a întâmplat, doar s-a desprins tencuiala”. Acesta a precizat atunci că vor fi chemați experții pentru a determina cauza incidentului. Detalii – AICI.

Iar în noiembrie, curent, pianistul moldovean Marcel Lazăr a semnalat condițiile precare din grupul sanitar pentru bărbați din cadrul AMTAP. Artistul a publicat o imagine cu încăperea respectivă, în care se poate observa teracota învechită și pe alocuri căzută. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: