Ministrul de finanţe al unui land din Germania a fost găsit mort pe şinele de tren. Era îngrijorat de efectele pandemiei asupra stării finanțelor și economiei
Full Article 2 minutes read

Ministrul de finanţe al unui land din Germania a fost găsit mort pe şinele de tren. Era îngrijorat de efectele pandemiei asupra stării finanțelor și economiei

Cadavrul lui Thomas Schäfer – ministrul finanţelor al landului german Hesse, a fost găsit sâmbătă dimineaţă lângă şinele de tren de mare viteză în oraşul Hochheim, situat între Frankfurt şi Mainz, potrivit DW, citând poliţia locală.

x

Rămăşiţele lui Schäfer, de 54 de ani, nu au putut fi identificate iniţial din cauza întinderii rănilor după ce martorii au raportat existenţa cadavrului.

Decesul său a fost considerat sinucidere de către poliţie.

Potrivit presei din statul Hesse, funcţionarul de 54 de ani a apărut în mod regulat în public în ultimele zile, de exemplu, pentru a informa publicul despre asistenţa financiară în timpul crizei coronavirusului.

Premierul landului Hesse, Volker Bouffier, a declarat sâmbătă într-o declaraţie că conducerea landului a primit vestea cu „tristeţe şi necredinţă”, conform DW. Acesta a precizat că Schäfer  era stresat și îngrijorat din cauza efectelor pandemiei asupra finanțelor și economiei.

Joi, „Schäfer, împreună cu ministrul Economiei, Tarek Al-Wazir (Verzi), au explicat că guvernul se pregătea să sprijine cei peste 200.000 de întreprinzători mici şi contractori independenţi din ţară, loviţi de pandemia virusului Wuhan”, conform WELT.

Schäfer lasă în urmă o soţie, un fiu de nouă ani şi o fiică de doisprezece ani.

Thomas Schäfer a fost ministrul Finanțelor pentru statul Hesse timp de aproape 10 ani.

Precizăm că landul Hesse este un stat federal al Germaniei cu capitala la Wiesbaden, unde se află centrul financiar din Germania.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: