Ministrul Economiei și Infrastructurii, despre începerea lucrărilor de construcție a drumurilor
Full Article 2 minutes read

Ministrul Economiei și Infrastructurii, despre începerea lucrărilor de construcție a drumurilor

Până la sfârșitul săptămânii curente, dar și pe parcursul săptămânii vitoare vor fi publicate toate anunțurile privind desfășurarea licitațiilor pentru construcția drumurilor. Despre acest fapt a anunțat ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi la ședința guvernului, astăzi, 15 ianuarie. 

Ministrul a comunicat că din 17 loturi destinate pentru licitare internațională, 5 deja sunt publicate.

„Deschiderea primei licitații este preconizată pentru 2 martie. Lansarea lucrărilor va depinde în mod direct de țara de origine a companiei câștigătoare”, a declarat Anatol Usatîi. Mai mult, acesta a spus că „informăm ambasadele acreditate în Republica Moldova despre aceste licitații și solicităm suportul lor în informarea companiilor interesate să participe”.

De asemenea, premierul Ion Chicu a solicitat de la Usatîi să contacteze direct companiile mari regionale. „Companiile mari din regiune, care au experiență în dezvoltarea infrastrcuturii, contactați-le direct ca să participe la concursuri”, a spus Chicu.

Șeful Executivului a anunțat că pe 22 ianuarie se va desfășura o ședință cu toți primarii din țară, în cadrul căreia autoritățile locale vor fi informate despre proiectele inițiate de guvern atât în construcția drumurilor, cât și a rețelelor de apeducte și canalizare, precum și lichidarea gunoiștilor neautorizate.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: