Ministrul Infrastructurii a convocat în ședință șefii din sectorul construcțiilor. S-a discutat despre mită și lacune în acte
Full Article 1 minutes read

Ministrul Infrastructurii a convocat în ședință șefii din sectorul construcțiilor. S-a discutat despre mită și lacune în acte

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a avut pe 18 august o ședință cu șefii din sectorul construcțiilor și a producerii materialelor de construcție. Aceștia au discutat inclusiv despre lacunele din actele normative, dar și despre cazurile de mită din acest sector.

Potrivit comunicatului de presă, au fost identificate un șir de probleme în sistemul calității construcțiilor și anume la verificarea și expertizarea proiectelor tehnice în construcții, atestarea specialiștilor în construcții, precum și în procesul de înregistrare a bunurilor imobile și a activității de supraveghere tehnică în construcție.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a îndemnat specialiștii din acest sector să vină cu propuneri și modificări ale legislației pentru un sistem funcțional al calității în construcții, în mod special, în codul urbanistic.

„Scopul principal este de a preveni non-calitatea și a garanta prin acest sistem protecția vieții și sănătății oamenilor”, a menționat Spînu.

Ministrul a mai adăugat că este important să se investească în capacitățile de administrare a proiectelor în construcții, dar și mai esențial este ca acestea să fie realizate în timp.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: